23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Katić: Ministar Šćekić produžava agoniju radnika Instituta

Stevan Katić

Reagovanje predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića na današnji potez Vlade Crne Gore


Povlačenje Predloga za uplatu avansa Fonda za zdravstveno osiguranje Institutu „Dr Simo Milošević“ po osnovu usluga rehabilitacije u 2023. godini u visini od 1,2 milona eura sa dnevnog reda sjednice Vlade predstavlja katastrofalnu odluku i neodgovorno kalkulisanje koje ugrožava brojne radnike i njihove porodice.

Već oko dva mjeseca slušamo priču i obećanja da će sredstva u visini od 1,2 miliona eura biti uplaćena. Lično sam u ovom periodu na desetine puta slao urgencije, nakon kojih sam iz Vlade dobijao uvjeravanja da će to biti realizovano, zbog čega me je današnji potez iznenadio i zaprepastio.

Zahtjevom za povlačenje ove tačke sa dnevnog reda ministar zdravlja Dragoslav Šćekić produžio je agoniju radnika Instituta „Dr Simo Milošević“, koji već treći mjesec nisu primili plate.

Pored toga što je objašnjenje za ovakvu odluku bilo krajnje neuvjerljivo i nejasno, današnji potez pokazuje nedomaćinski odnos ministra Šćekića prema Institutu, a posebno prema zaposlenima i njihovim porodicama, te nastavak opstrukcije rada ove ustanove u trenutku kada u njoj boravi veliki broj pacijenata.

Resorno Ministarstvo je izgubilo već previše vremena insistirajući na dobijanju stava Agencije za zaštitu konkurencije, iako je bilo jasno da ovo nema veze sa državnom pomoći, što je u krajnjem i potvrđeno.

Povlačenjem odluke sa dnevnog reda, Vlada je još jednom propustila priliku da pokaže odgovornost, okrene se očuvanju Instituta i pomogne rješavanje nagomilanih problema jedine banje i okosnice zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Pozivam resorno Ministarstvo i Vladu Crne Gore da preispitaju današnju odluku i hitno uplate  avans u visini od 1,2 miliona eura, te tako pokažu da im dobrobit radnika i opstanak Instituta ipak jesu prioritet, saopštio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Najčitanije