16 C
Kotor

Slušaj online radio

Ansambl „Projekt Lazarus“ u Kotoru i H.Novom

Plakat

Ansambl „Projekt Lazarus“ iz Zagreba održat će koncerte stare hrvatske sakralne glazbe (glazba 17. stoljeća) u Budvi, Herceg Novom i Kotoru.

Koncerti će se održati po sljedećem rasporedu:

Petak, 24. 2. 2023. u 19 sati, Herceg Novi, župna crkva sv. Jeronima

Subota, 25. 2. 2023. u 19 sati, Kotor, katedrala sv. Tripuna

 Ansambl „Projekt Lazarus“ profesionalni je glazbeni sastav koji djeluje na hrvatskoj i međunarodnoj glazbenoj sceni od 2013. godine,  u okviru udruge Hrvatski glazbeni centar (osnovane 2003.). Glavni cilj djelovanja ovoga ansambla je revitalizacija, promocija i prezentacija hrvatske glazbene baštine. Ansambl Projekt Lazarus osobito je usmjeren na prezentiranje djela koja u suvremenoj povijesti nisu ugledala svjetlo dana, ili se pak rijetko izvode, kao i onih za koja ne postoje audio ili video zapisi. U nastojanju otimanja zaboravu vrijednih spomenika ponajprije hrvatske glazbene baštine, nepresušnom vrelu potvrde pripadnosti zapadnoeuropskom kulturnom i civilizacijskom korpusu, glazbenici Projekta Lazarus izvode djela renesansnih, baroknih, ali i modernih kompozitora, čija su ostavština visokovrijedna, jedinstvena umjetnička ostvarenja. Projekt Lazarus je ostvario značajan broj koncertnih nastupa, od kojih posebno izdvajamo sudjelovanje na 12. festivalu hrvatske glazbe u Beču u St. Peterskirche 2016. godine, zatim projekt Putevima Damjana Nembrija u okviru kojega smo nastupili na VII. međunarodnom festivalu Gaetano Callido u Veneciji, tri uzastopna nastupa na Varaždinskim baroknim večerima 2017., 2018. i 2019., kao i tri uzastopna nastupa na međunarodnom Festivalu Seviqc u Brežicama 2018., 2019. i 2020. godine. Ansambl Projekt Lazarus je također nastupao promovirajući hrvatsku glazbenu baštinu i u Rimu, Bernu, Münchenu, Strasbourgu, kao i drugim gradovima Hrvatske i Europe.

Ansambl čine glazbenici: Daniela Perosa, sopran; Nikolina Virgej Pintar, mezzosopran; Ivan Martinčić, tenor; Robert Palić, bas, Darijan Ivezić, umjetnički voditelj; dr. sc. Martina Mičija Palić, umjetnička suradnica i korepetitorica

Ulaz je slobodan.

Najčitanije