21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kićenje kleke na Orjenu

Kićenje kleke

Planinarski klub „Subra“ u nedelju, 29. decembra, u 11 sati, kod planinarskog doma „Za Vratlom“ (1160 m) na Orjenu, planinarski  organizuje po četvrti put Kićenje kleke, događaj koji nas uvodi u atmosferu Novogodišnjih praznika, ali na jedan drugačiji, mirniji i tradicionalniji način.

Kleka i lovorika su biljke koja se od starine u Boki Kotorskoj služile za kićenje namjesto današnjih jelki i njihovih industrijskih zamjena. Događaj ima za cilj okupljanje šireg kruga ljubitelja planine i zdravih stilova života, a prije svega naših najmlađih. Program se sastoji od kićenja kleke ispred planinarskog doma, prigodnih šetnji do okolnih zanimljivosti, kreativnih radionica, igara na otvorenom, a tu je i raznovrsno posluženje.

Kićenje kleke

Događaj je osim za djecu, osmišljen i za njihove roditelje, planinare i ostale učesnike kojima neće predstavljati prepreku jednosatno pješačenje od bivšeg motela „Borići“ do planinarskog doma „Za Vratlom“. Učešće je slobodno i besplatno, kao i konzumacija, a najave nisu neophodne. Očekuje se lijepo, sunčano vrijeme. Staza je čista, bez zaostalog snijega, ali se valja opremiti za niske temperature, baš onakve kakve i jesu primjerene Orjenu krajem decembra.

Događaj je organizovan uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport opštine Herceg Novi, a posluženje će biti dodatno obogađeno svježim delicijama Jokine kužine, napravljenim na licu mjesta.

Najčitanije