16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – dodijeljene nagrade najboljim sportistima u 2019.

Na prigodnoj svečanosti u  palati Bizanti u petak su uručene nagrade najboljima sportistima Kotora u 2019.

Anastazija Petrović, takmičarka džiu džicu kluba “Soko” i Miloš Radonjić, jedriličar “Lahora”, najbolji su sportisti Kotora za 2019. godinu.

Najbolji sportski kolektiv u 2019. godini je Džudo klub “Kotor”, koji na čelu sa trenerom Dejanom Popovićem godinama postiže inzvaredne rezultate.

Najboljim sportistima priznanja je uručio predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, koji je kazao da mu dodjela  najboljima u sportu čini posebno zadovoljstvo, jer je riječ o veoma važnoj oblasti, te da će Opština Kotor, u skladu sa svojim mogućnostima i dalje pružati pomoć i podršku sportistima i klubovima.

Najbolji sportisti Kotora u 2019. Dodjela priznanja

Najbolji mladi sportista je Josip Reichel, vaterpolista “Primorca” i kapiten reprezentacije Crne Gore U15, koja je na Evropskom prvenstvu u bugraskom Burgasu osvojila srebrnu medalju.

Najbolji sportski radnik je Mirko Vičević, proslavljeni vaterpolista, koji je ove godine izabran u u Kuću slavnih vodenih sportova.

Najbolji sportski radnik je Mirko Vičević, proslavljeni vaterpolista, koji je ove godine izabran u u Kuću slavnih vodenih sportova.

Najbolji trener je Veljko Uskoković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore U15, kao i mlade selekcije.

Za ostvarene sportske rezultate priznanje je dobio Željko Bato Banićević, legendarni crnogorski i jugoslovenski vozač, dobitnik posebnog priznanja Auto moto saveza Crne Gore za najboljeg automobilistu Crne Gore svih vremena, a ove godine je osvojio osmu Zlatnu kacigu, njegov klupski kolega iz AMSK “Kotor” Vasilije Jakšić, šampion Centralno Evropske Zone.

Najbolji sportisti Kotora u 2019. Dodjela priznanja

Biljana Mitrović, članica džiu džicu kluba “Soko” iz Kotora, Danijel Krivokapić,vrhunski sportista,inovator i pionir sporta-grappling,brazilska džiu džica i girevoj sport u Crnoj Gori,  Milan Franović, trener odbojkašica Gimnazijalca,koji je sa kadetskom reprezentacijom Crne Gore postao šampion Balkana,a sa juniorkama kotorskog kluba bio treći u Crnoj Gori, košarkaš Matija Grgurović, mladi košarkaš “Kotora”.

 Maksim Vukčević,jedan od najprespektivnijih igrača ovih prostora,koji je na širem spisku reprezentacije Crne Gore i jedan od najzaslužnijih za ,kadetski vaterpolo reprezentativci Crne Gore i srebrni sa evropskog prvenstva u Bugarskoj, Pavle Krivokapić, Mlađan Janović, Neđo Baštrica, Balša Vučković, Miloš Vukšić i Novak Vukajlović.

Džudista “Kotora” Petar Popović, atletičarka Mare Jablan, članica cetinjskog “Lovćena”,najbolja pionirka u Crnoj Gori i vlasnica 8 crnogorskih rekorda, Predrag Tasić,najbolji sportski ribolovac u Crnoj Gori, specijalno priznanje za ostvarene rezultate i afirmaciju sporta dobio je dr Davor Kumburović, posebno za veliki trud,angažovanje i doprinos boljem napretku FK “Bokelj”,za poboljšanje infrastrukturnih uslova kluba, podršku i pomoć rukovodstvu i brigu o igračima.

Posthumna priznanja dodijeljena su Veselinu Vesku Markoviću, nezaboravnom majstoru u bazenu, članu sjajne generacije “Primorca”,koja je 1986.godine osvojila prvenstvo i Kup Jugoslavije, članu omladinske,mlade i seniorske reprezentacije Jugoslavije, vaterpolisti odličnog udarca, sjajnog pregleda igre, čiji se neočekivani potezi u bazenu i dan danas pamte, kao i legendarnom Zvonku Draškoviću, nekadašnjem rukometašu “Kotora”, “Dubočice”, “Partizana” i “Boke”, koji je ostavio neizbrisiv trag u ovom sportu i kao igrač i kao trener.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije