22.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kijev: Tokom noći oboreno 29 ruskih dronova

Dron

Rat u Ukrajini – 633. dan. Ukrajinska vojska saopštila je da su u operacijama od početka rata uništili 15 ruskih plovila u Crnom moru. Ruski PVO sistemi uništili su dvije ukrajinske protivbrodske rakete “neptun” iznad Crnog mora, kod obale Krima. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija pokušava da destabilizuje situaciju u Ukrajini pokušavajući da izazove državni udar.

Tokom noći oboreno 29 ruskih dronova

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 29 od 38 bespilotnih letjelica u ruskom noćnom napadu, saopštile su vazdušne snage Ukrajine.

Ukrajinska vojska je navela da su ruske snage lansirale dronove Šahed iranske proizvodnje sa ruske teritorije u nekoliko talasa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Napad na mnoge ukrajinske regije trajao je od 20 sati u petak do četiri sata jutros po lokalnom vremenu.

Najžešće borbe proteklih sedmica vode se oko Avdijivke, Marinke i Bahmuta u istočnoj oblasti Donjecka.

Ukrajinska vojska saopštila je u petak da je u njenim operacijama od početka ruske invazije uništeno 15 ruskih vojnih brodova u Crnom moru, a da je 12 drugih brodova oštećeno.

Evropska unija je u međuvremenu predložila novi paket restriktivnih mjera protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu, kojim je predviđeno sankcionisanje više od 120 dodatnih pojedinaca i subjekata.

Holandija izdvojila dodatnu pomoć za Ukrajinu

Rat u Ukrajini ušao je u 633. dan. Borbe se vode na istoku zemlje, a obje strane se napadaju međusobno i dronovima.
Ruski PVO sistemi uništili su dvije ukrajinske protivbrodske rakete “neptun” iznad Crnog mora, kod obale Krima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vlada Holandije izdvojila je dodatne dvije milijarde eura vojne pomoći Ukrajini tokom 2024. godine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija pokušava da destabilizuje situaciju u Ukrajini izazivanjem “haosa” unutar zemlje.

Ukrajinska vojska saopštila je da su u operacijama od početka rata uništili 15 ruskih plovila u Crnom moru, a oštetili 12 plovila.

Skoro 20.000 Ukrajinaca ilegalno je napustilo zemlju od početka rata kako bi izbjegli mobilizaciju, piše BBC.

Najčitanije