16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kim Jong-un izrazio divljenje ruskoj avio tehnologiji

Kim Jong Un u ruskoj tvornici borbenih zrakoplova
Foto: – / KCNA via REUTERS

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un tijekom jučerašnjeg posjeta ruskoj tvornici borbenih aviona izrazio je divljenje ruskoj zrakoplovnoj tehnologiji koja prolazi brz razvoj nadmašujući vanjske potencijalne prijetnje, izvijestila je u subotu KCNA.

Kim je u petak pregledao rusku tvornicu borbenih aviona, koja je pod zapadnim sankcijama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i Kim razgovarali su o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i produbljivanju suradnje tijekom sastanka u srijedu.

Kim se susreo s probnim pilotima u radionici za sklapanje trupa borbenog zrakoplova te ušao u Su-57 kako bi detaljno čuo o tehničkim specifikacijama i performansama leta borbenog aviona pete generacije.

Popeo se i na putnički avion koji je proizvela tvornica kako bi se upoznao s njegovim performansama i promatrao probni let borbenog zrakoplova Su-35.

Očekuje se da će sjevernokorejski čelnik u subotu posjetiti grad Vladivostok i pomorsku bazu.

Kremlj je u petak saopštio da Rusija i Sjeverna Koreja nisu potpisale nikakve sporazume o vojnim pitanjima ni o bilo kojem drugom području tijekom Kimova posjeta Rusiji ovog tjedna.

Južna Koreja i Sjedinjene Države saopštile su u petak da vojna suradnja Sjeverne Koreje i Rusije predstavlja kršenje sankcija UN-a protiv Pjongjanga te da postoji cijena za to.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije