24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kina: Deveti dan bez smrtnog slučaja od COVID-19

Kina

Kina je u petak ujutru objavila da deveti dan zaredom nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj od posljedica zaraze novim koronavirusom, prenosi Andolu Agency (AA).

Uz to zabilježeno je i svega šest slučajeva novooboljelih od COVID-19, od čega su dva uvezena. Preostala četiri slučaja zaraze registrovana su u provinciji Heilongjiang na granici s Rusijom, gdje je kod tri osobe dijagnostikovan COVID-19, i jedan u pokrajini Guangdong.

U bolnicama na liječenju od COVID-19 nalazi se 915 pacijenata, od kojih je 57 u teškom stanju.

U Kini je od početka pandemije potvrđeno 82.804 slučaja zaraze koronavirusom, dok su 4.632 osobe preminule od posljedica.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 190.800 ljudi, a potvrđeno je više od 2,7 miliona slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 740.000 ljudi.

Najčitanije