21 C
Kotor

Slušaj online radio

Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor aktivno radi na kreiranju programa za ljetnju sezonu

Centar za kulturu Kotor foto Boka News

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor aktivno radi na kreiranju programa za ljetnju sezonu koji će se početi realizovati odmah po prestanku epidemije korona virusa.

Sa Ministarstvom kulture potpisani su ugovori o finansiranju projekata u okviru programa za očuvanje kulturnih dobara. Riječ je o Tradicionalnoj manifestaciji „Bokeljska noć“ i izložbi „Stare i rijetke knjige iz riznice Srpske pravoslavne crkve u Kotoru.“

U toku je Konkurs za najbolji dramski tekst, a uskoro će biti objavljeni Konkursi za dječije stvaralaštvo.

Lutkarska predstava TRE SORELLE, rađena u našoj produkciji, koja je prošle godine učestvovala na Lutvid festivalu u Bjeljini,   moći će se odgledati on line na našim društvenim mrežama i na web site-u www.kckotor.me

“Iz sopstvenih izvora, u Velikoj sali tapacirane su stolice, ishoblovan parket i ugrađena je  nova klimatizacija  tako da će  ubuduće ljubiteljima pozorišta biti prijatnije boraviti u njoj. Postavljeno je i ugrađeno novo, profesionalano ozvučenje koje je mnogo boljih performansi i kvaliteta zvuka u odnosu na prethodno.

Podsjećamo da je sala ranije bila vrlo neuslovna zbog nedostatka adekvatnog  izolacionog sistema. I bina je je potpuno sređena, kitovana i ofarbana, tako da je razlika u nekadašnjem i sadašnjem stanju više nego očigledna. Garderobe za glumce su u fazi renoviranja, u vidu lakiranja parketa, krečenja, postavljanja novih ogledala. U saradnji sa Direkcijom za uređenjem i izgradnju Kotora,  završeni su radovi na kompletnom renoviranju toaleta u garderobama i  toaleta za publiku.

Staklenu  galeriju opremili smo novim ozvučenjem, tako da će se  ovaj prostor  Kulturnog centra, pored organizovanja izložbi, moći koristiti i za druge aktivnosti kao što su  promocije knjiga,  predavanja i slično. Do kraja sedmice i Gradska galerija će biti opremljena novim audio uređajima” – kaže se u saopštenju JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

Najčitanije