23.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kiša i jugo, promjenjivo vrijeme narednih dana

Boka Kotorska – foto Boka News

Za one kojima nije odgovarala dosadašnja jutarnja svježina, stižu dobre vijesti – od nedjelje će jutarnja temperatura vazduha biti osjetno viša nego proteklih dana. Međutim, kiša česta, osobito u prvoj polovini sedmice, i pritom mjestimice obilna, uz mogućnost grmljavinskih nevremena. Narednih dana biće i razmjerno vjetrovito, posebno na Jadranu, gdje će prevladavati umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar.

U Crnoj Gori danas će prijepodne biti promjenljivo oblačno, ponegdje sa sunčanim intervalima, a tokom jutra na sjeveru po kotlinama magla.

Poslijepodne naoblačenje, u zapadnim predjelima ponegdje slaba kiša, koja će se tokom noći postepeno proširiti na veći dio države i pojačati.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar umjeren do jak južni.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do 14, a najviša dnevna od 12 do 24 stepena.

Ponedjeljak, 26.09.2022.
Oblačno i kišovito. Često umjerena do jaka kiša, a tokom noći i pljuskovite padavine praćene jakim vjetrom. U većem dijelu zemlje obilne količine kiše, a lokalno su moguće i bujične poplave.

Vjetar umjeren do jak ponegdje na udare i veoma jak južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 9 do 18, najviša dnevna od 11 do 20 stepeni.

Najčitanije