14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kiša u Boki izazvala probleme – Šetalište u Kotoru pod vodom…

Kotor voda preplavila rivu foto čitalac

Obilna kiša koja od juče pada izazvala je velike probleme u Boki. u Kotoru je kiša preplavila šetalište u Radanovićima je voda preplavila puteve i otežala prilaz brojnim objektima i kućama.

Jadranska magistrala KO -BD foto čitalac

Prema podacima hercegnovske Hidrometeorološke stanice od ponoći do 13 sati palo je preko 150 litara kiše na metar kvadratni. Najveće količine su zabilježene jutros, kada je za samo sat vremena ( od 9 do 10 časova) palo 42 litre kiše. Vjetar južnih smjerova duvao je do 100 km na sat.

Bijela

Zbog obilnih padavina i vode na putevima kroz Tivat, saobraćaj se otežano odvija na Jadranskoj magistarli kod škole i kod Ina pumpe.

Kompletno raspoloživo ljudstvo i mehanizacija Komuanlnog je od jutros na terenu, saopšteno je iz Komunalnog preduzeća Tivat.

Tivat foto BN

Vozila otežano saobraćaju i desnom trakom puta prema Radovićima na kojoj se takođe nalaze veće količine vode.

Radnici su angažovani i na uklanjanju bilborda sa saobraćjnice Obalom Đuraševića koji je pao sa nekog od kamiona tokom vožnje, saopštili su iz Komunalnog.

Tivat foto BN

Zatvoren put za Radoviće

Zbog velike količine vode na saobraćajnici, 200 metara od kružnog toka, oko 14 sati zatvoren je saobraćaj prema Radovićima, kazao je šef Službe Komunalija Komunalnog d.o.o, Miloš Tripinović istakavši da vozači koji krenu prema Krtolima idu na svoju dogovornost jer ih u slučaju gašenja vozila nema ko izvlačiti, javlja  Radio Tivat.

Prestanak padavina od srijede

Srijeda 21. novembar:

Pretežno oblačno, povremeno kiša, uglavnom u južnim predjelima moguć i pljusak praćen grmljavinom.

U drugom dijelu dana očekuje se postepen prestanak padavina, a u višim planinskim predjelima, na sjeveru, kiša će ponegdje preći u susnježicu i snijeg.

Vjetar uglavnom slab do umjeren, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha 4 do 14, najviša dnevna 5 do 19 stepeni.

Najčitanije