20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

KK Primorje 1945 dočekuje KK Kotor u bokeljskom derbiju

KK Primorje

U 16. kolu I A MCKL, gradski klub iz Herceg Novog će igrati bokeljski derbi protiv ekipe KK Kotor, a početak utakmice zakazan je za petak 15. marta u 17 sati u Sportskom centru Igalo.

Kako je istakao sportski direktor KK Primorje 1945 Dejan Jevtić, u najavi imamo vrlo intersantnu utkamicu sa ekipom iz Kotora, koja se bori za opstanak.

“Očekujemo jedan neizvjestan meč, iako smo favoriti na domaćem terenu. Oni će sigurno tražiti svoju šansu, prije svega što su u grčevitoj borbi za opstanak, ali mi sigurno nećemo propustiti priliku da probamo da dobijemo tu utakmicu. Dobro stojimo na tabeli u ovom trenutku i velike su šanse da uz dobru igru i u ostalim mečevima izborimo ABA 2 ligu. Ovo je bokeški derbi sa prijateljskim klubom, međutim nadam se da ćemo na terenu pokazati ko je bolji”, kazao je Jevtić.

Ekipa KK Primorje 1945 radila je naporno prethodnih dana kako bi se pripremila dobro za ovu utakmicu, a sigurno je da će ekipa iz Kotora, koja dolazi u Herceg Novi nakon pobjede nad SC Derby, biti motivisana i za ovaj meč, naglasio je trener plavo-žutih Danilo Pavićević.

“Na nama je da utakmicu prelomimo što prije, kako bi mogli da proširimo rotaciju i da svi momci dobiju priliku da odigraju. Neće biti nimalo lako, kao što nije bilo ni protiv ekipe KK Pljevlja u prošlom kolu, ali prije svega moramo da “stegnemo” odbranu i mislim da će iz dobre odbrane doći i napad, a to će nam omogućiti da lakše završimo utakmicu”, rekao je Pavićević i naglasio da pristup ovom meču kod svakog igrača mora biti maksimalan.

Centar KK Primorje 1945, amerikanac Simeon Kirkland ističe da ekipa iz Kotora nije nepoznat protivnik klubu iz Herceg Novog, kao i da je samopuzdanje među igračima na visokom nivou.

“Uobičajeno da ekipa sa dna tabele pokuša da priprijeti i uzme bodove ekipi koja je u formi, ali mi smo i više nego spremni za to. Znamo da se ne smijemo opustiti, iako očekujemo da naš protivnik da svoj maksimum. Mislim da imamo odličan tim sa dovoljno “dubine” na klupi. Vjerujem u naše momke i trenera, ali i da možemo daleko dogurati ove sezone”, istakao je Kirkland.

Najčitanije