25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćaninu drugi dan za redom zatvorska kazna zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Policija

Sutkinja odjeljenja u Kotoru, Jelena Stanišić u četvrtak je oglasila krivim i osudila na kaznu zatvora u trajanju od 16 dana i novčanu kaznu u iznosu od 210€ okrivljenog D.L. Iz Tivta (1970) jer je utvrđeno da je u mjestu Radovići, opština Tivat upravljao neregistrovanim vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,65 g/kg.

Uz kaznu su mu izrečeni i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju, kao i maksimalan broj kaznenih bodova.

Zabrinjava činjenica da je ovo inače drugi dan uzastopno da se isti okrivljeni javlja kao izvršilac istog prekršaja, pa se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da strogo vode računa o svom psihofizičkom stanju pri sijedanju za upravljač automobila, kako ne bi ugrozili svoje i živote ostalih učesnika u saobraćaju, te kako sebe ne bi izložili prekršajno pravnom ili krivično pravnom progonu zbog posljedica koje takva vožnja može imati, pri čemu su sankcije za počinjena djela izuzetno rigorozne, saopštio je Marko Đukanović predsjednik suda za prkršaje Budva.

Policija – za 24 sata 20 saobraćajnih nezgoda

U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene.

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo 12 nezgoda, a u Baru i Tivtu po dvije.

Policija CG

Po jedna saobraćajna nezgoda evidentirana je u Herceg Novom, Budvi, Bijelom Polju i Pljevljima.

Izdat je 341 nalog za uplatu novčanih kazni i podnijeto 45 prekršajnih prijava.

Policija je oduzela četiri para registarskih tablica.

Najčitanije