26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

KLM tokom blagdana uvodi liniju Amsterdam – Split

KLM

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik u prosincu ove i siječnju sljedeće godine nakratko će uspostaviti liniju Amsterdam – Split.

Najstarija zrakoplovna kompanija na svijetu, nizozemski KLM, u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana prometovat će na liniji Amsterdam – Split.

KLM do sada zimi nije prometovao prema Splitu, no uvođenje ove linije je potpuno logično, osobito sada u vrijeme globalne pandemije kada je broj međunarodnih linija značajno smanjen i putnici nemaju velik izbor konekcijskih letova, piše Croatian Aviation.

Liniju Amsterdam – Split KLM je pokrenuo 4. jula, prometujući na njoj sedam puta tjedno, a od početka kolovoza na liniji je bilo čak 13 letova tjedno. U rujnu i listopadu operacije su smanjene na 3 leta sedmično, a s krajem oktobra linija je završila s prometovanjem za ovu ljetnu sezonu.

KLM će nakratko ponovno pokrenuti ovu liniju u decembru ove i januaru sljedeće godine. Četiri leta najavljena su za kraj prosinca, te 3 za sami početak januaraa.

Amsterdam i Split bit će povezani direktnim letovima u subotu, 19.12., nedjelju, 20.12., srijedu, 23.12., nedjelju, 27.12., subotu, 2.1., nedjelju, 3.1. te četvrtak, 7.1. Na svim letovima najavljeni su avioni tipa E190 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 100 sjedala. Zrakoplovi će iz Amsterdama u Split slijetati oko podneva.

Podsjećamo, ovo je drugi avioprijevoznik koji će se u vrijeme blagdana nakratko vratiti u Split, prije dva dana objavili smo vijest o Edelweissu koji će u isto vrijeme prometovati na liniji Zurich – Split.

KLM će se nakon 07. januara 2021. povući iz Splita te će liniju iz Amsterdama ponovno uspostaviti od 01. maja. Ista je najavljena do kraja ljetnog reda letenja sljedeće godine i karte su u prodaji na službenim stranicama aviokompanije.

Najčitanije