11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”: Inicijativa za hitnu sjednicu SO posvećenu Institutu Igalo

Institut Igalo

Svjesni teške i neizvjesne situacije u kojoj se našao Institut “Dr Simo Milošević” u Igalu te neodgovarajućeg reagovanja nadležnih organa Crne Gore da se ova situacija prevaziđe, Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi” predaće inicijativu predsjedniku Skupštine opštine Herceg Novi za sazivanje hitne vanredne sjednice Skupštine posvećene Institutu.

Kako Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi” nema dovoljan broj odbornika za sazivanje vanredne sjednice u skladu sa Statutom Opštine Herceg Novi, nadamo se i očekujemo da će i ostali klubovi u Skupštini podržati našu inicijativu i tako omogućiti njeno održavanje.

DPS – Evropski tim za Herceg Novi

Na toj sjednici trebalo bi pozvati pored predstavnika Instituta i Odbora direktora, i predstavnike Vlade Crne Gore i Fonda zdravstva Crne Gore kako bi se donijeli konkretni i operativni zaključci o pomoći ovom našem velikom privrednom subjektu i nosiocu razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore.

Institutu je sada potrebna pomoć i svaki dan je dragocjen i može biti presudan za njegovu budućnost.

Ne dozvolimo da opstanak Instituta bude doveden u pitanje, kaže se u saopštenju kluba odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”.

Najčitanije