20 C
Kotor

Slušaj online radio

Književno veče Miodraga Majića

Pozivnica

Gradska biblioteka Tivat i Porto Montenegro priređuju u petak 23. juna  u 21 sat promociju romana “Rudnik”  Miodraga Majić iz Beograda. Pored autora govoriće Gojko Božović književni kritičar a moderatorka večeri, koja se održava u Saling Squadron-u u prostoru nautičkog naselja , je direktorica Gradske biblioteke Vesna Barbić.

Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu, objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima.

Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), nagrade Verica Barać (2019) i nagrade Doprinos godine Evropi (2019). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu (www.misamajic.com), u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu. Dosad je objavio romane Deca zla i Ostrvo pelikana, i zbirku priča U ime naroda. Roman Rudnik objavio je 2022.

Najčitanije