23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Ko o čemu, Prčanj o rupama na putu…

Kako se intenzivira kišni period u Boki Kotorskoj, tako se iz dana u dan pojavljuju nove i nove rupe u asfaltu na priobalnom putu Kotor-Prčanj-Stoliv



Taman betoniraju jednu, a na drugom se mjestu pojavi nova rupa- kako su ostali bez reakcije nadležnih komunalnih službi Opštine Kotor, mještani Prčanja primorani su da sami, kako znaju i umiju, saniraju rupe u asfaltu. Najčešće su to žitelji prvih zgrada uz cestu, kojima nije svejedno kada prođe auto preko rupe pune vode i isprska ih ili kad je suvo, pa iz nje izlijeće kamenje, koje je opasno ako se nađu u blizini. Takođe, opasno je i za djecu koja prolaze uz cestu kada idu u školu ili se vraćaju doma, ali i za sve prolaznike, pješake, a da ne govorimo o ošećenjima guma na vozilima.

Napukline u asfaltu su vidljive duž cijeloga puta, pitanje je dana kada će se pojaviti nova, dovoljno je samo da ispadne jedna kockica, pa da svakodnevni saobraćaj i bujične vode učine svoje.

Mještani su o stanju priobalnog puta uredno obavijestili Komunalno preduzeće- Sekretarijat za investicije, ali je reakcija nadležnih izostala. Tokom ljeta ova dionica je opterećena velikom frekvencijom automobila, a kad dođe sezona slobodnih građevinskih radova, ne postoji zabrana ni za najteže kamione da prolaze ovuda. Otuda i pojava da put polako tone ka moru, a tome doprinose i olujni vjetrovi, kada talasi zapljuskuju parapete i preplavljuju asfalt.

 /M.D.P./

Najčitanije