23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Ko to tamo peva“ spušta zavjesu na „Purgatorije 2017“

„Ko to tamo peva“

Izvođenjem popularne baletks predstave „Ko to tamo peva“ u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda, u četvrtak 31. avgusta na Ljetnjoj pozornicu u Tivtu sa početkom u 21 sat, spustiće se zavjesa na ljetnji festival kulture „Purgatorije 2017“ koji je protekla skoro dva po mjeseca trajao u Tivtu.

Prethodno će žiri međunarodnog Festivala mediteranskog teatra koji je sastavni dio „Purgatorija“ objaviti svoju odluku i progasiti najbolje među nekoliko pozorišnih predstava iz Crne Gore, Srbije i Mađarske, a koje su izvedene u takmičarskoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjeg festivala.

Inače, balet „Ko to tamo peva“ inspirisan je kultnim istoimenim filmom u režiji Slobodana Šijana,  po tekstu Dzušana Kovačevića.

Baletska predstava u koreografa  Staše Zurovca na muziku Vojislava Vokija Kostića,  na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, premijerno je prikazana 2004. godine i od tada ne prestaje interesovanje publike pa se za nju uvijek traži karta više.

U predstavi će nastupiti solisti i ansambl baleta nacionalnog teatra,  Dalija Imanić, Milan Rus, Aleksandar Ilić, Miloš Kecman, Aleksa Jelić, Igor Pastor, Nada Stamatović.

Asistent koreografa je Olja Zurovac, kostimograf Katarina Galić, scenograf Žorž Draušnik.

Najčitanije