19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ko to predaje Kotor ?

“Ko to predaje Kotor?“ naziv je protestnog skupa koji u nedjelju, 14.aprila na Trgu od oružja u Kotoru organizuje neformalna grupa građana Kotora.

Ko to predaje Kotor?

“Skup je simboličlno, zakazan za pet do 12, kako bi se ukazalo na to da je situacija u Kotoru granična kada je u pitanju poštovanje izborne volje građana.”- objasnila je juče, u ime organizatora, Milica Ilić.

Ona je dodala da je cilj protesta povlačenje inicijative za razrješenje predsjednika Opštine, Vladimira Jokića (Demokrate), koju je podnijela SDP kao jedna od članica koalicione vlasti u Kotoru. Partija Ranka Krivokapiča je prema mšpljenju organizatora protesta, stoga po ovom pitanju praktično koalirala sa u tom gradu opozicionim DPS, SD i HGI koje su podržale inicijativu SDP-a za smjenu Jokića.

O pitanju povjerenja kotorskom gradonačeniku inače, raspravljaće se na za to posebno sazvanoj sjednici lokalnog parlamenta, zakazanoj za 24.april u podne.

Iako je u više navrata pozivana od ostalih opozicionih partija i članova organizacionog odbora građanskih protesta “97.000-Odupri se!”, da odustane od inicijative da smijeni Jokića i time praktično preda vlast u Kotoru u ruke DPS-a, SDP je poručila da će istrajati u toj namjeri jer je po njima, Jokič “samovoljni autokrata” koji je uzurpirao zakonska ovlašćenja predsjednika Opštine i radio na štetu Kotora i njegovih stanovnika.

„Građani Kotora su na posljednjim izborima, uprkos svim mehanizama opstrukcije izražavanja slobodne volje koje tradicionalno koristi ta partija, jasno i glasno rekli da ne žele da DPS i njeni koalicioni partneri nastave da donose odluke u Kotoru.“ -ističu organizatori protesta.

Oni pozivaju sugrađane da im se pridruže u nedjelju na Trgu od oružja, „kako bismo podsjetili političare da su za svoje postupke odgovorni upravo nama.“

„Zahtijevamo povlačenje inicijative koja vodi predaji Kotora sve dok se ne stvore uslovi da građani na slobodnim i fer izborima izraze svoju političku volju, ma kakva ona bila. Kotorani, probudimo se, 5 do 12 je!“- poručuju organizatori skupa.

Izvor:S.L

Najčitanije