10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ko vodu brani na pravoj je strani!

Ko vodu brani na pravoj je strani

JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u saradnji Bibliotekom Gimnazije Kotor povodom Svjetskog dana voda koji se obilježava širom svijeta 22. marta u cilju skretanja pažnje na izuzetnu važnost vode i vodnih resursa organizovala je prezentacije za učenike Gimnazije Kotor i devetih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Kotor na temu: “Ko vodu brani na pravoj je strani!’’

Prvu prezentaciju su pripremile učenice 1-1: Andrea Brguljan, Nikoleta Drašković, Anja Komar i Marija Marić, a drugu učenice 1-2 razreda: Kristina Ivanović i Paola Pavličević pod mentorstvom profesorice Aleksandre Jovanović.

Učenici devetih razreda pročitali su nekoliko legendi vezanih za nastanak kotorskih rijeka iz knjige Tomislava Grgurevića: “Legende iz Boke Kotorske’’.

Inicijativa za obilježavanje Svetskog dana vode potekla je sa Konferencije Ujedinjenih nacija o životnoj sredini i održivom razvoju, održane 1992. godine u Rio de Žaneiru. Generalna Skupština UN je usvojila rezoluciju kojom je odredila 22.mart svake godine za Svjetski dan vode.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije