11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Koalicija Za Tivat svih nas: Sve je jasno, sami su potvrdili i stavili pečat

Za Tivat svih nas

Da su oni koji sebe smatraju našom političkom konkurencijom sada već svjesni da su bivša vlast, govori i to da u posljednih nekoliko dana pribjegavaju najprizemnijim performansima, nedostojnim ovog grada i kulture koju decenijama izgrađujemo, pokušavajući da na najprimitivniji način uvrijede sve one koje drugačije misle i koji su im politička konkurencija. Ipak, govore samo o sebi, saopšteno je danas iz koalicije Koalicija Za Tivat svih nas – DPS, SD, SDP, LP

Dokaz o njihovoj konačnoj spoznaji da će se preseliti u opozicione klupe je i to da su počeli borbu za glasove unutar svog ideološkog kruga, svjesni da se mogu boriti samo za najbolju poziciju unutar opozicije. Preksinoć je jedna politička grupacija održala događaj kojim se jasno pozicionirala unutar njihovog prirodnog krajnje desnog i konzervativnog kruga, što je druge koji na sopstvenu muku glume građanski karakter valjda iznerviralo, jer im time oduzimaju glasove, pa kako nijesu u prilici, ili ne smiju da napadnu njih, opet su se bavili članicama naše koalicije. Ovoga puta, na sreću čitalaca, tekst je cjelokupno napisan na jednom pismu. Pozdravljamo napredak u poštovanju pravopisa.

O sadržaju objavljenog pamfleta zaista ne bi govorili u danima u kojima vama prijete zbog podrške koju nam pružate, ili čak posumnjaju da ćete nam je pružiti, dok u kampanji koriste i zloupotrebljavaju resurse Opštine (protiv čega su se toliko gorljivo borili dok su bili opozicija) i dok kampanju na terenu sprovode u prisustvu načelnika policije. Imaju li na tu temu nešto da pitaju direktora Uprave policije?

Ne brinite, pitaćemo mi. I zato nam je drago da su pozvali nadležne organe da reaguju i obavijestili međunarodne adrese. Jer saglasni smo potpuno, neutralnost i operativna nezavisnost policije zaista bi trebalo biti osnov svake pravne države.

Kaže nosilac liste koja želi da zapečati Tivat da je promotivna pisma građanima tokom kampanje poslao u svojstvu predsjednika Opštine, da im prezentuje šta se uradilo i šta se planira, i sa Poštom potpisao ugovor, i da to nije bio poziv za glasanje i promocija njegove liste (?????). Zaista nije u redu do te mjere pokušavati poniziti građanke i građane Tivta, kada na pismu stoji onoliki logo liste koju predvodi, i na prvoj i na drugoj strani, sa sve njegovim potpisom, ali ne u svojstvu predsjednika Opštine. Tivćanke i Tivćani dobro vide, a sigurni smo da će i ASK i SDT vidjeti još jednu tešku zloupotrebu položaja i sredstava Opštine Tivat.

Dodatno, sinoć smo tokom sučeljavanja na Javnom servisu RTCG, direktno u kamere, vrlo jasno, čuli da su se direktori javnih preduzeća, nakon „osvježenja“ i teške „borbe“ za depolitizaciju javne uprave, a protiv partitokratije i to one „mrske“ sa centralnog nivoa, birali na glavnim odborima partija, a ne putem konkursa. Dogovorili su kažu na „konstruktivnim sastanicima“ iz kojih političkih partija će se dati predstavnici za određena mjesta. I oni pozivaju SDT i nadležne organe da reaguju? Podržavamo svakako!

Poštovani birači, više puta smo u kampanji govorili o potrebnim promjenama, ali samo onim promjenama koje su nabolje, koje stvaraju dodatnu vrijednost u našem gradu i društvu. Jasno je svima da promjene koje su vam obećavali, ne samo da nijesu ostvarili, već su što bi omladina kazala “obrnuli igricu” u kršenju zakona, politizaciji javne uprave, korišćenja resursa svih građanki i građana za promociju njihovih partija.

Znamo da ste odavno to prepoznali i da ćete u nedjelju, 23. oktobra, učiniti PRAVU STVAR, njih poslati u opozicione klupe i Tivtu ponovo otvoriti put da se razvija i raste na korist svih građanki i građana.

Prava stvar, Koalicija Za Tivat svih nas – DPS, SD, SDP, LP  

Najčitanije