7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mamula Island drugi vikend otvorenih vrata

Ostrvo–hotel Mamula Island – Foto PR Centar
Drugi Mamula Island vikend otvorenih vrata biće upriličen u subotu i nedjelju, 22. i 23. oktobra na ostrvu Lastavica i u tvrđavi Mamula u Herceg Novom.
Budući da je iskazano veliko interesovanje građana za obilazak, registracija zainteresovanih posjetilaca je moguća putem telefonskog broja Turističke organizacije Herceg Novi – 067 099 942. 
Porukom putem aplikacije viber na ovom broju zainteresovani posjetioci mogu rezervisati mjesto a poruka treba da sadrži ime i prezime, kao i željeni ternim polaska. Prijave su moguće do petka, 21. oktobra u 18 sati.
Oba dana, u periodu od 10.30 do 17.30 sati, posjetioci će moći da posjete ostrvo sa tvrđavom iz 19. vijeka koja je nakon četiri godine pažljive rekonstrukcije i konzervatorskih radova transformisana u hotel sa istorijsko-memorijalnom galerijom. Izmjene u održavanju događaja su moguće jedino usljed pogoršanja vremenskih uslova i posljedično – otežanog pristupa ostrvu.
Prevoz za registrovane posjetioce biće obezbijeđen oba dana sa Škvera u Herceg Novom, i to u 10.00, 12.30 i 15.00 časova. Povratak sa Mamule Island je organizovan u 12.30, 15.00 časova i 17.30 sati. Dolazak u posjetu je moguć jedino organizovanim prevozom Mamule Island. Pozivamo zainteresovane posjetioce da se uzdrže od dolaska privatnim prevozom, jer prihvat dodatnih plovila trenutno nije moguć kako zbog čestih rotacija transporta koji organizuje Mamula Island, tako i zbog činjenice da ne postoji privezište.
Prvi vikend otvorenih vrata obilježilo je veliko interesovanje posjetilaca i njihovi pozitivni utisci, što cijeli tim Mamula Island čini ponosnim.
Mamula Island

Vikend otvorenih vrata dio je faze postepenog otvaranja ostrva i hotela tokom koje će, kako je ranije najavljeno, kroz kulturne događaje, organizovane ture i obilaske, Mamula Island predstaviti ljepotu i ponudu destinacije najprije Novljanima, stanovnicima Bokokotorskog zaliva i uopšte Crne Gore. Ističemo da je ovo i faza u kojoj se na ostrvu i u utvrđenju i dalje odvijaju određeni radovi, neke oblasti nisu bezbjedne i stoga su zatvorene za posjete. Ukoliko vremenske prilike dozvole, Mamula Island će vikend otvorenih vrata održati i posljednjeg vikenda u mjesecu – 29. i 30. oktobra.

Mamula Island je butik hotel sa pet zvijezdica, nastao restauracijom tvrđave iz 19. vijeka u sofisticirani hotel & spa sa 32 sobe i apartmana, holistički spa centar, restorane i barove.

Mamula Island / foto PR Centar

Posebno mjesto je rezervisano za istorijsko-memorijalnu galeriju koja će pružati osvrt na bogatu ali i herojsku istoriju ovog lokaliteta. Prostor za istorijsko-memorijalnu galeriju je obezbijeđen, a faza formiranja građe – dokumenata, artefakata, svjedočenja je u toku.

Posvećeni smo uspostavljanju kontinuiranog sjećanja na tešku istoriju mjesta te zbog toga stvaramo istorijsko-memorijalnu galeriju u kojoj možemo primiti posjetioce – domaće stanovništvo i internacionalne goste – da razumiju, pamte i odaju poštu prošlosti koja se odvijala između zidova tvrđave – ali i poštovanje njenoj nevjerovatnoj graditeljskoj izuzetnosti i prirodnoj ljepoti ovog mjesta.

Najčitanije