18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Koherentnost” Tamare Jokić u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba Koherentnost Tamare Jokić

Izložba akademske slikarke Tamare Jokić “Koherentnost” biće otvorena večeras, 25. jula u Muzeju i galeriji Tivat u 21 sat.

Tamara Jokić je rođena 1994. godine. Završila je Školu za dizajn u Beogradu (2013) i iste godine dobila nagradu za najbolji maturski rad u tekstilu. Osnovne akademske studije pohađala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu (2018) – modul dizajn, smjer tekstil. Prvi put izlaže samostalno u „Ostavinskoj“ galeriji u Beogradu u januaru 2018. Naredne godine prikazuje svoj rad na nekoliko festivala.

Pridružuje se članstvu Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) početkom 2020.  Završila je master studije slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u septembru 2021. godine, pod nazivom “Koherentnost savremene tapiserije u sferi monumentalnog slikarstva” sa prosjekom 10.00.

Bavi se povezivanjem savremenog tekstila i monumentalnog slikarstva kroz segmente digitalne umjetnosti.

Prošla je na bijenalu tapiserije u Portugalu (Contextile 2022) i njena savremena tapiserija će biti izložena u Guimaresu od 3. septembra do 30. oktobra. Svoje radove ova umjetnica je samostalno i grupno izlagala na više izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložbu, koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na drugom spratu, svečano će otvoriti sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Borka Mršulja dok će posjetioce muzički pozdraviti duo flauta, Dunja Nikolić i Bruna Matijević.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije