13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Kako je DPS „zakonito“ zapošljavao

Željko Komnenović – foto Boka News

U saopštenjima i reakcijama tivatskog DPS neistinama i čudima nikad kraja. Umjesto objašnjenja besprizornih podmetanja i izmišljotina o navodnim „šovinističkim ispadima“ u Tivtu o kojima su sa svojim satelitima proteklih dana dizali buku i graju po raznim portalima, slijede nove neistine i primitivne uvrede.

Obzirom da je njihova predsjednica Jovanka Laličić u svojoj poslednjoj reakciji po ko zna koji put ponovila svoje teze o „nezakonitim otpuštanjima radnika i revanšizmu“ od strane nove gradske administracije, podijelićemo sa javnošću dokument koji svjedoči kako je DPS „zakonito“ zapošljavao  svoje članove.

Slučajno, u pitanju je Ugovor o radu zeta gđe Laličić, Danila Peroševića koji je neposredno uoči prošlogodišnjih  lokalnih izbora zapošljen u JU „Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ kao pomoćnik direktora. Zanimljivo je da je Perošević bio radno angažovan u toj ustanovi mimo Statuta, bez saglasnosti osnivača, sa koeficijentom koji je neusklađen sa sistematizacijom. Povrh svega na Ugovoru koji objavljujemo nema potpisa tadašnje direktorke dr Snežane Matijević, a dokument je ovjeren bez njenog potpisa.

Ovaj dokument je kap u moru ugovora o radu bivše DPS vlasti kojima se bavi i kojima će se zasigurno tek baviti Specijalno državno tužilaštvo koje je izuzelo dokumentaciju za preko 180 nezakonitih ugovora o djelu koje su zaključili znaveni, sposobni i profesionalni DPS kadrovi u opštini Tivat.

Ubuduće ćemo ih jedan po jedan redovno objavljivati kao odgovor na DPS-ovska podmetanja i neistine.

Što se projekata tiče, gđo Laličić spavajte mirno. Prvi put u poslednjih dvije i po decenije nakon zasluženog kraja vaše uprave, gradski budžet se upotrebljava za javni interes umjesto za lične interese DPS funkcionera. Nećete dugo čekati na završetak postojećih i početak realizacije novih projekata, kaže se u saopštenju koje potpisuje predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

Najčitanije