20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Nagrada Asterfesta Vladimiru Peroviću za “Mir naše gospe”

Mir nase gospe film

Crnogorski reditelj Vladimir Perović osvojio je Nagradu za najboljeg autora na nedavno završenom 16. međunarodnom festivalu Asterfest u Strumici, u Makedoniji. Priznanje je dobio za film “Mir naše Gospe” u produkciji Centra za kulturu Tivat.

”Prelijepo snimljen, sa zapanjujućim dizajnom zvuka, film je više od priče o životu crkve: psihološka studija ovovremenog turiste koji je potpuno digitalno, a istovremeno baš tužno biće”, navodi se u obrazloženju žirija.

Žiri tako ističe rad snimatelja Ivana Čojbašića i dizajnerke zvuka Dore Filipović, a ekipu upotpunjuju montažer Aleksandar Uhrin i izvršna producentkinja Jelena Božović.

”Junak, protagonista, trpilac radnje, nevoljni akter ove priče jeste mjesto mira, čistoće i spokoja: skoro pet vjekova staro svetilište na nevelikom školju, Gospa od Škrpjela pred Perastom. Danas na njega nasrće čudan antagonista, veoma aktivni akter, s više lica: brzina, buka, površnost i taština modernog doba. Nebesko naspram zemaljskog, prolazno naspram vječnog, materijalno naspram duhovnog. Gospa je prebrodila vjekove i izazove. Reditelj se pita da li će izdržati pod nasrtajima modernog doba i masovnog turizma”, ističe se u opisu filma.

Najčitanije