23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Ostrašćenost SDP i poslednji dani

Željko Komnenović vanredni press

G. Ćazime Lisičiću (SDP), vaš ostrašćeni tekst slikovito govori o vama i vašoj stranačkoj politici. Iako ničim nijeste zavrijedili, zbog javnosti ću vam ipak odgovoriti na vaš pamfletić u pokušaju u kome ste zbog svoje nemoći izlili sve svoje frustracije i komplekse, poručuje u regovanju predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović

“Danak neiskustvu se plaća, a prijetiti nekome ko nije previše strašljiv prilično je naivno. Naivno je i to što u polemici sa nekim ko je mnogo više napisao nego što ste vi u životu pročitali, spočitavate nekakvu pomoć „medijskih eksperata“. Trebali ste se konsultovati sa starijim stranačkim kolegama oko toga.

Vaša manjinska podrška formiranju vlasti u Tivtu nakon izbora 2020.g. nije bila jeftina, a desila se u trenutku kada su vaši odbori ugašeni u čitavom okruženju. Tivatski SDP je manjinsku podršku uskratio zbog ideoloških razloga i pod žestokim pritiskom svoje stranačke centrale uoči izbora na Cetinju. Napravili ste svoj izbor. Mogli ste da ostanete vjerni svojoj predizbornoj paroli „odbranimo grad“, a ovako ste izvršili zasluženi politički harikiri o čemu svjedoče i rejtinzi o kojima mnogo više znate nego ja. Ali ideologija nije i jedini razog ukidanja manjinske podrške. Razlog leži i u klijentelizmu, povrijeđenoj sujeti i ugroženim privatnim interesima vaših članova od kojih neki godinama potpuno nelegalno koriste opštinske prostore. A tu je i direktan uticaj DPS hobotnice i kontroverznih biznismena koji sada i otvoreno vladaju vama i koji su izašli iz sjenke. Primjena zakona je u potpunoj suprotnosti  sa vašim interesima, pa vam je mnogo bliže bezakonje.  Potencirate da imate velika očekivanja od novog odbora povjerenika u pogledu smjene predsjednika opštine, što je po važećoj zakonskoj regulativi u uslovima prinude uprave mimo zakona i pameti i što bi grad uvelo u politički haos. Ja sam vam najmanji problem u tome, problem je politički legitimitet koji se jedino može steći na izborima. Malo veći problem su građani koji vam neće dozvoliti prekrajanje izborne volje i koji jedva čekaju da kažu šta misle o tome. Slobodno nastavite u tom pravcu, ali budite spremni da snosite posljedice.

Isti scenario je viđen tokom 2020.g. u Budvi, a prethodno i u Kotoru u kome je SDP bila direktno uključena sa istom strašću, pa vidimo kako se sve završilo.

Sposobnost se mjeri rezultatima, a rezultati rada gradske uprave na čijem sam čelu su mjerljivi i jasni. I u pogledu efikasnosti i u pogledu upravljanja finansijama i racionalizacije i transparentnosti.  I to sve uprkos vašoj opsesivnoj opstrukciji i pokušajima prekrajanja izborne volje Tivćana. Koliko ste vi sposobni dovoljno govori vaše priznanje da predsjednika opštine bez uspjeha čitavu godinu pokušavate da smijenite, a ništa više nijeste bili uspješni ni u pokušaju da blokirate  reforme u FK Arsenal ili donošenje budžeta. Jedino u čemu ste sposobni je opstrukcija, ali ćete se brzo uvjeriti koliko vam je to profitabilno i ko će biti odlazeći a ko dolazeći.

Do tada smirite živce, iskoristite ljeto, kupajte se i sunčajte. Kažu da se tako u organizam unosi B vitamin. Trebaće vam snaga. Dugo je ljeto”.

Predsjednik opštine Tivat,
Željko Komnenović

Najčitanije