16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Ove jeseni gradnja bulevara od Aerodroma do Jaza, naredne kroz Tivat

Tivat- foto Boka News

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović za jesen ove godine najavio je početak gradnje bulevara od Aerodroma do Jaza, dok bi godinu nakon toga trebalo da počne izgradnja bulevara kroz Tivat.

U Jutarnjem programu TVCG, Komnenović je podsjetio da su u Tivtu realizovani brojni infrastrukturni projekti, a da je za veće smanjenje gužvi potrebno sistemsko rješenje kroz igradnju bulevara.

“Ja se nadam da će brzo kineska kompanija koja je izabrana na tenderu početi radove na bulevaru od Aerodroma Tivat do Jaza. Po mojim informacijama ubrzo će početi zemljani radovi, dok na jesen kreću intenzivni radovi”, kazao je Komnenović.

Kaže i da je nedavno sa Direkcijom za saobraćaj dogovoren početak izgradnje bulevara kroz Tivat.

“Dogovoreno je da od septembra 2024. kreću radovi i na izgradnji novog bulevara kroz Tivat od Aerodrma do Donje Lastve”, kazao je Komnenović, u Jutarnjem programu TVCG.

Sezona će biti rekordna

Komnenović kaže da u Tivtu trenutno boravi oko 6.200 turista, kao i da svi pokazatelji kažu da će ovo biti rekordna turistička sezona.

Tivat / foto Boka News

Komnenović je za TVCG saopštio da je u gradu trenutno 10% više turista nego lani i osam odsto više nego rekordne 2019.

“Najave i očekivanja se ispunjavaju i imaćemo bolju sezonu nego 2019.”, kazao je Komnenović.

Među turistima u Tivtu najbrojiniji su, kako kaže, Rusi, gosti iz Srbije, BiH, Turske, Velike Britanije.

“Oko 80% hotelskih kapaciteta u gradu je već rasprodato najave su odlične i kažu da je teško naći krevet u Tivtu do kraja sezone”, naveo je Komnenović.

Nada se i da grad neće imati problema sa vodom i strujom, što je nedavno bio slučaj, kada Tivat nekoliko sati nije imao struje.

Izvor:RTCG

Najčitanije