7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Problemi sa prostornom dokumentacijom i katastrom u Opštini Tivat

Željko Komnenović

Na formiranje Vlade  čekaju i bokeljske opštine kako bi mogle nastaviti sa  rješavanjem brojnih problema, prvenstveno, onih koji se odnose na uređenje prostora i sređivanje planske  dokumenatacije. Situacija je zabrinjavajuća,  ako se uzme u obzir činjenica da opštine ostaju bez važećih planova 1.oktobra i da neće moći izdavati urbanističko tehničke uslove za gradnju.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, gostujući u emisiji „U četiri oka“ na RTHN kazao je da Tivat još uvijek nema uređenu prostornu dokumentacju, da se  izmjene i dopune PUP-a rade dvije godine, a da se nije odmaklo od početka, dok se u opštini Herceg Novi već završavaju. Komnenović napominje i da Opštinu Tivat ne koči samo PUP nego i  DSL 2223 Župa, gdje pokušavaju dvije godine da  ucrtaju  lokalitet škole i da se investitoru dozvoli gradnja  na najboljem dijelu obale koji posjeduju. Napominje da je DUP Lepetane napušten, iako je skoro 80 odsto završen a sve zbog toga što opštine nemaju neophodnu institucionalnu podršku.

Katastar Tivat

Komnenović kaže da Opština Tivat ima ogromne probleme sa katastrom i da godinama insistiraju na promjeni kadrova. Napominje da je u tivatskom katastru  ogroman broj neriješenih predmeta ne samo opštine već i strateških investitora, koji realizuju projekte Porto Montenegra i Luštica bay.

– Mi u Tivtu imamo najgori katastar jer sistem čine ljudi.

Više u emisiji „U četiri oka“ 

Izvor:RTHN

Najčitanije