16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Tivat talac političkih zbivanja na državnom nivou

Prazne klupe opozicije na početku današnje sjednice SO Tivat

Ni treći pokušaj da se održi 11. po redu sjendica Skupštine Opštine Tivat danas nije uspio jer je u skupštinksu salu u zakazano vrijeme od ukupono 32 odbornika, došlo samo 16 odbornika koalicije građanskih listi Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i „Goran Božovioć-časno i odgovorno za bolji Tivat“.

Nije se pojavilo 15 odbornika opozicionih DPS, SD i HGI, kao i jedan odbornik SDP-a koja je početkom septembra, zvanično povukla podršku koju je do stada u Skupštini ta partija davala manjinskoj vlasti kolacije NP-BF-GB. Zbog toga parlament ni juče njije imao kvorum da održi sjednicu na čijem je dnevnom redu bilo dvadesetak tačaka. Pored ostaloga, na dnevnom redu je bilo i donošenje odluke o rebalansku budžeta Opštine koji se sa 16,95 uvećava na preko 20 miliona eura zbog bolje ostvarenih prihoda od planiranih, te taj višak novca se redistribuira većinom na nova ulaganja u kapitalnu infrastrukturu.

Ipak, zbog nespremnosti opozicije i SDP da daju kvorum vladajućoj kolaiciji,  građani Tivta do daljenjeg, neće moći da osjete ove benefite, niti da se oni čija je privatna imovina pretprjela vbeliku štetu nedavno u oluji sa gradom  koja je pogodila južni dio Tivta, pravilnije obeštete jer je rebalansom predviđeno i uvećanje fonda za naknadu šteta od elementarnih nepogoda za čak pet puta u odnosu na aktuelni iznos.

Predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković (BF) kazao je da će o terminu narednog skupštinksog zasijedanja javnost niti naknadno obaviještena.

Željko Komnenović – foto Boka News

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović (NP) nije želio da detaljnije komentariše nastavak bojkota lokalnog parlementa od strane opozicije i SDP-a, istakavši samo da je „Tivat očito, talac i žrtva političkih dešavanja na državnom nivou“ i potrebe opozicije sa SDP-om, „da aktuelnu državnu ali i lokalnu vlast u Tivtu koja sa državnom nema nikakve veze, pokušaju predstaviti kao nesposobne i nefunkcionalne“.

Dodao je da tivatska SDP koja bi se trebala prvashodno baviti lokalnom politikom i brinuti prvenstveno o interesima građana Tivta „a njihov interes sigurno jeste da dobiju veći budžet i da više novca bude utrošeno za investicije i zadovoljenje potreba građana“, to ne radi zbog političkih potreba svoje centrale „koja insistira na velikim, nacionalnim i vjerskim pitanjima sa kojima lokalna vlast nema ama baš nikakve veze ni dodirne tačke“.

Izvor:S.L.

Najčitanije