20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kompanija Stena Line imenovala prvu kapetanicu u svojim redovima

Stena-line

Zbog nedostatka kvalificirane radne snage, u pomorskoj industriji trenutno vlada žestoko natjecanje kada su u pitanju talent i stručna spremnost. Utjecaj Brexita i pandemije ostavio je sasvim očite posljedice i dodatno pogoršao situaciju s nedostatkom kvalitetnih radnika, a kompanije se ponekad žestoko bore kako bi u svoje redove priključile radnike s vrijednim znanjima i vještinama, prenosi Marine Insight na svojoj FB stranici.

Iz kompanije Stena Line objavili su da je kompanija imenovala prvu kapetanicu u svojim redovima. Radi se o 33-godišnjoj Lynette Bryson, koja je postala zapovjednica na velikom trajektu Stena Adventurer, koji plovi u Irskom moru.

Stena Adventurer jedan je od najvećih brodova u floti kompanije Stena Line, a plovi na ruti od Dublina do Holyheada.

No, Lynette ipak neće biti jedina žena na brodu. Cijeli tim zapovjedničkog mosta činit će upravo žene – časnice.

Iz Stena Linea izjavili su kako vjeruju da ako pomorska industrija želi uspješno riješiti problem nedostatka radne snage, onda mora potaknuti više žena da se odluče usmjeriti svoju karijeru ka pomorstvu. Pomorstvo je i dalje pretežno djelatnost kojom se bave muškarci, no uloge se polako počinju mijenjati.

Bryson je zaposlenica Stena Linea od 2017. godine, a kako kažu iz kompanije, zahvaljujući svojoj predanosti i profesionalnosti, napredovala je do pozicije kapetanice.

Stena Line imenovanjem prve kapetanice u svojim redovima pruža pozitivan primjer i za druge kompanije, s obzirom da tek 2% od ukupno nešto više od 1,2 milijuna pomoraca diljem svijeta čine žene.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije