15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert harfistkinje Milice Kankaraš u utorak, 19. jula na sceni Atrijuma Buća

Milica Kankaraš koncert

U utorak, 19.jula sa početkom u 21.30 h na na sceni Atrijuma Buća u Tivtu biće izveden koncert Milice Knkaraš na harfi i Milene Kankaraš na klarinetu.

Na repertoaru će biti djela modernih kompozitora koji su pisali za harfu: Bernard Andrès (Bernar Andre) Plesovi jeseni, svita za duo “Algues” (Alge), Paul Lewis (Pol Luis) u aranžmanu za duo harfa i klarinet, Fabio Rizza (Fabio Riza) i drugi.

Milica Kankaraš, rođena je 20.10.1991. u Podgorici. Osnovno i srednje obrazovanje je stekla u Umjetničkoj školi za muziku I balet “Vasa Pavić” u klasi Lidije Skender. Kao izuzetan talenat pohađala je nastavu harfe kod prof.mr Milice Barić, predsjednice Udruženja harfista Srbije, paralelno sa srednjom školom na odsjeku za klavir. Sa svega 15 godina prvi put je nastupila kao harfistkinja sa Crnogorskim kamernim orkestrom a zatim i za prvu godišnjicu Crnogorskog simfonijskog orkestra. Diplomirala je harfu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof.mr Ljiljane Nestorovske. Tokom studija pohađala je majstorske kurseve kod eminentnih harfista. Nastupala je na Međunarodnom festivalu harfe, Festivalu studenata Univerziteta umetnosti, Purgatorijama, KotorArt-u… Održala je niz solističkih koncerata, koncerata kamerne muzike kao i koncerata sa simfonijskim orkestrima. Na Međunarodnom takmičenju Arpademia za keltsku harfu u kategoriji do 30 godina plasirala se na drugom mjestu 2021-e godine. Održala je i niz koncerata i na keltskoj harfi.

Autorka je obrazovnog programa za osnovnu muzičku školu i programa za srednju školu. Otvorila je klasu harfe 2015-e godine u Umjetničkoj školi “Vasa Pavić”.

Milena Kankaraš rođena je 29.6.1993. u Podgorici. Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u klasi prof. Veselina Bogićevića na odsjeku za klarinet. Završila je specijalističke studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Petra Garića. Pored klarineta svira bubnjeve i klavir koje je pohađala kao uporedne instrumente tokom svog školovanja.

Tokom srednje škole i studija usavršavala se na majstorskim radionicama. Održala je niz koncerata kamerne muzike u Crnoj Gori.

Zaposlena je kao profesor klarineta u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”. Član je Big benda koji čine profesori zaposleni u muzičkoj školi “Vasa Pavić” sa kojima je održala niz zapaženih koncerata džez muzike. Milena Kankaraš i njena sestra Milica Kankaraš nastupaju kao duo klarinet-harfa izvodeći modernu umjetničku muziku. Sa glumcem Slobodanom Marunovićem održale su multimedijalni koncert na Ljetnjoj sceni Ulcinja 2021. godine.

Ulaz će biti slobodan a više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona 069 342 799

Najčitanije