20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro predstavio AudioPort, savremeni prostor kreiran za ljubitelje muzike

Audio Port u Porto Montenegru

Ušuškan između najatraktivnije marine na crnogorskom primorju i istorijskog zdanja Zbirke pomorskog naslijeđa, novi projekat u Porto Montenegru, AudioPort, pomjeriće granicu maštovitosti svakog budućeg posjetioca. Prema riječima pr menadžera Porto Montenegra, Danila Kalezića, ideja kreativnog huba je da ljudima koji nisu muzičari, pruži jedinstveno iskustvo iz oblasti muziče produkcije.

..Ovo je uvod u neke naše nove projekte koje ćemo raditi u narednih nekoliko godina. Već od ove sezone, svi zainteresovani mogu da dođu u naš studio. Bez obzira da li imaju 18 ili 88 godina, mogu da nauče kako je to biti di-džej, snime pjesmu, rade sa ozbiljnim muzičarima, nauče da sviraju neki instrument.”

Osim današnjih, Kalezić je naglasio da idejni projekat uključuje i brojne druge ambasadora, poput: Dina Merlina, Kotor Arta, ekipe iz ,,Rabbit recordsa” koja se bavi džezom u Porto Montenegru, i mnoge druge.

Čast da prvi isprobaju opremu modernog audio prostora, pripala je internacionalnim zvijezdama evropske di-džej scene. Osnovana u Hamburgu, grupa ,,Skuter”, smatra se najuspješnijim njemačkim sastavom koji je do sada prodao više od 30 miliona ploča.

https://bokanews.me/wp-content/uploads/2022/07/Audio-Port.jpg

Njihov producent, Majkl Sajmson, otkrio je da iako ima bosanke korijene, prvi put boravi u Crnoj Gori. Takođe, naglasio je da ima veliku privilegija što boravi u Porto Montenegru.

,,Kada sam došao i vidio prelijepu luku, eksterijer studija u kojem se nalazimo, moram da priznam da sam bio malo ljubomoran. Ljepše je čak i od mog radnog  prostora. Sve je oplemenjeno savremenom opremom. Softveri i monitori, jednostavno su savršeni. Želim da ostanem ovdje i kreiram muziku,” naveo je Sajmson i našalio se da bi mogao istog trenutka da napravi žurku u obližnjem Buddha-Baru.

Konekciju sa novim ambijentom, osjetio je i njegov kolega Ingo Martens, poznatiji kao Azzido da Bass. Dodao je da veliku zahvalnost duguju dugogodišenjem prijatelju Federiku, koji ih je sAudio Port u Porto Montenegrupojio i omogućio da ovih dana upoznaju veliki broj sjajnih ljudi iz naše zemlje.

,,Prije svega, želio bih da se zahvalim na pozivu. Veoma nam je drago što smo odsjeli u Porto Montenegru. Počeo sam karijeru 2000. godine, i imam sjajnu eksluzivu za vas. Radim na tajnom projektu koji predstavlja moj veliki povratak na scenu koji će se desiti ove godine. Da bi kreirali muziku, neophodna vam je strast i energija. Ovo je fantastičan prostor za buduće produkcije,” zaključio je Bass.

 

U Porto Montenegru su pojasnili da AudioPortom žele da objedine priču o kreativnom rada sa vlasnicima stanova luksuznog rizorta, a na taj način uspostave saradnju i sa drugim ljudima iz Crne Gore koji žele da ispune svoje snove.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije