11 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert pijaniste Nikole Vučkovića

Koncert

Koncert pijaniste Nikole Vučkovića, u okviru Kotorske koncertne sezone, biće održan u utorak 28. maja sa početkom u 20 sati u koncertnoj dvorani – crkvi Sv. Duha.

Na programu će biti djela: Lista, Ravela i Pulčinela.

Nikola Vučković (rođen 1981. godine) nakon završene niže muzičke škole u Budvi, u klasi prof. Gabriele Aksamit, upisuje srednju muzičku školu u Subotici, u klasi prof. Matije Molcera.

Školovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Novari (Italija), u klasi prof. Mariana Mike gdje 2002. godine diplomira uz počasti, a za vrijeme studija u Italiji bio je dobitnik šest stipendija fondacije “Luciano Martelli” iz Galliate-a. Paralelno studira i na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Borisa Kraljevića u čijoj klasi i diplomira 2004. god.

Magistrirao je u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Usavršava se u zemlji i inostranstvu kod poznatih pedagoga kao što su: Dmitri Baškirov, Šandor Falvai, Noel Flores, Vladimir Ovčinjikov, Kemal Gekić, Aleksandar Serdar i dr.

U inostranstvu je nastupao: otvaranje festivala “Verbania Musica” (Italija) -povodom 150 god. F. Šopena, svečanosti grada Martelaga (Venecija-Italija), koncert u Milanu – Italija za najviše zvaničnike političke stranke “Forza Italia”, recital u Napulju (Italija), nastup u Sali “Bosendorfer” -Beč i “Royal Casino” –Baden (Austrija), Dom Armije BiH (Sarajevo), sali “Olivier Messian” (Pariz), “Guldener Greif”, Castle Museum i Rathaus (Arnstadt-Njemačka) i dr.
Trenutno je angažovan kao direktor muzičke škole u Budvi.

Najčitanije