16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert učenika i profesora Muzičke škole na 53. Prazniku mimoze

Herceg Novi foto Boka News

U okviru 53. Praznika mimoze u utorak, 1.marta će u dvorani “Park” biti održan koncert učenika i profesora Muzičke škole Herceg Novi, a početak programa je u 19 sati, poručuju iz Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

Muzička škola u Herceg Novom je osnovana u januaru, a počela da radi 4. maja 1949. godine, podsjećaju organizatori koncerta.

“Bivajući svih sedam decenija temeljna tačka muzičkog života svog grada, škola se razvijala i danas je pohađa 450 učenika, raspoređenih na osam odsjeka, odnosno 12 različitih instrumenata. U gradu koji slovi kao grad festivala, škola daje doprinos manifestacijama duge tradicije, kao što su Dani muzike, Guitar Art Summer Fest, Viva musica i Filmski festival Herceg Novi. Više puta je bila organizator i domaćin Muzičkog festivala mladih Crne Gore. Spremni da uvijek i na svim takmičenjima pokažu najbolje što znaju i vrate se u grad sa najsjajnijim priznanjima, učenici i profesori Muzičke škole bili su otvoreni za saradnju sa lokalnom zajednicom”, navodi se u saopštenju.

Nakon dvogodišnje pauze i onlajn koncerata, škola se publici predstavila uživo koncertom na 38. Međunarodnom festivalu Dani muzike, na kojem su nastupili učenici koji su ostvarili zapažene uspjehe u prethodnom periodu, zaključak je saopštenja.

Najčitanije