16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert “Zlatno doba trubadura“ u Dvorani „Park“

LABYRINTHUS

Ansambl „Labyrinthus“, jedan od najpoznatijih evropskih ansambala srednjovjekovne muzike, održaće koncert u foajeu Dvorane Park 9. novembra u 20 časova.

Ovaj internacionalni ansambl je učestvovao na nekoliko poznatih evropskih festivala, nastupao u Njemačkoj, Švajcarskoj, Poljskoj, Francuskoj, Rusiji itd. Izdao je pet albuma sa muzikom XII-XIV vijeka na različitim evropskim destinacijama. Ansambl je imao i zajedničke projekte sa poznatim izvođačima rane muzike -Norbertom Rodenkirenom, Hanom Marti, Markom Mojonom, Sabinom Lucenberger, Markom Levonom  i drugima.

U XII i XIII vijeku trubaduri su bili pokretači trenda: Dante i Petrarka su učili od svojih uzora, a njihova djela su pisana u rukopisima od Pirineja do Grčke. Imena Arnauta Danijela, Giroa de Bornela, Žofrea Rudela i Bertrana de Borna bila su poznata čak i tamo gdje se nije govorio francuski ili okcitanski.

Vjeruje se da se muzika trubadura najčešće izvodila kao solo a kapela ili sa jednim instrumentalistom. I ovaj put, koncertna publika će imati priliku da čuje istorijsko izvođenje muzike trubadura u upravo takvoj kompoziciji.

Ansambl čine: Anastasia Bondareva, Eugene Skurat i Danil Ryabchikov , a na repertoaru je program pod nazivom “Zlatno doba trubadura” (pjesme Arnauta Daniela, Bertrana de Borna, Guirauta de Bornela i drugih trubadura XII-XIII vijeka).

Prodaja ulaznica po cijeni od 10 eura će biti na blagajni Dvorane Park, od 9 do 20:30 časova, dok će cijena na dan koncerta iznositi 15 eura (broj ulaznica je ograničen).

Najčitanije