21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom Zdravka Čolića počinje 50. Praznik mimoze

Praznik mimoze 2019.

Otvaranje 50. Praznika mimoze i koncert Zdravka Čolića biće održan na platou ispred hotela Igalo, kao što je i ranije najavljeno, potvrđeno je na press konferenciji upriličenoj povodom početka Praznika.

Program će početi večeras u 18 sati nastupima DJ-eva i uličnih performera. Organizatori Praznika mimoze planiraju i karnevalsku povorku, koja će u 19,30 krenuti od Trga Nikole Đurkovića Njegoševom ulicom prema Igalu. Koncert Zdravka Čolića počinje u 21 sat.

-Za održavanje koncerta nemamo alternative, definitivna lokacija je Igalo. Nadamo se da će vremenske prilike biti na našoj strani. Imali smo kao mogućnost Sportski centar, ali zbog tehničkih i bezbjednosnih razloga nije izvodljivo primiti u tom objektu veliki broj ljudi, a znate da je veliko interesovanje, kazao je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević.

On je na konferenciji istakao da je Karavan Praznika mimoze bio veoma uspješan i da su zadovoljni postignutim.

-Najavljeno je da će dosta gostiju stići na Praznik mimoze iz gradova u kojima smo bili. Ovo je bila prilika da poslije dugo vremena obnovimo prijateljske i pobratimske odnose sa predstavnicima gradova. Obišli smo 17 gradova od 10. januara, svuda smo dočekani domaćinski i mislim da je ovo bio pun pogodak, kazao je Konjević.

Član Direkcije Praznika mimoze Zoran Živković istakao je da su svi programi potvrđeni.

-Trudili smo se da ove godine, s obzirom na jubilej, selektujemo najkvalitetnije programe. Na turneji  smo vidjeli koliko je veliko interesovanje ljudi iz cijelog regiona, a od kolega iz Turističke organizacije znamo da je veliki broj smještajnih kapaciteta rezervisan, tako da će ovo biti jubilej koji će pamtiti i grad i Crna Gora i region, kazao je Živković.

Direktorica JUK Herceg fest Gordana Porobić Krcunović kazala je da će tokom 50 dana praznika biti priređeno preko 60 programa i da je organizacija bila veoma zahtjevna.

“Program je estetičko bogatstvo za sve ukuse i čula, jer nudi od pučkih manifestacija do sportskih programa i kulturno-umjetnilih sadržaja. Lijepa vijest je i da će 8. februara biti promovisana poštanska markica povodom 50 godina Praznika mimoze”,  kazala je Krcunović.

U kreiranju koncepta Praznika, kako je istakla Porobić Krcunović, pridržavali su se koncepta utemeljivača praznika koji je definisan već sedamdesetih godina i naglasila da svaki program ima svoju publiku.

-Tada je jasno definisan cilj i smisao organizovanja Praznika mimoze, a to je promocija kulturno istorijskih vrijednosti i turističke ponude. Ne zaboravimo da je Herceg Novi kulturna destinacija i da je Praznik mimoze idealna prilika da promovišemo kulturnu ponudu našeg grad i da u naš program budu uključeni i kulturno-umjetnički sadržaji, kazala je direktorica Herceg festa.

Sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić govorio je o bogatom sportskom programu koji je počeo u Baošićima XX Kupom mimoze u sportskom ribolovu na kojem učestvuje 14 ekipa.

Najčitanije