21 C
Kotor

Slušaj online radio

Kontejnerski brod prevrnuo se na pristaništu

Prevrnuti kontejnerski brod

Kontejnerski brod prevrnuo se na terminalu u gradu Shunanu u Japanu u nedjelju poslijepodne tijekom operacije krcanja tereta. Srećom, svi članovi posade uspjeli su pobjeći, a prošli su bez težih ozljeda.

Prilikom krcanja kontejnera na manji brod za razvoz kontejnera (feeder) Maya u luci Tokuyama Shimomatsu došlo je do nezgode s teretom i brod se prevrnuo. Sva tri (!) člana posade skočila su u more. Jedan od njih, pomorac star oko 70 godina (!!), završio je u bolnici jer se nagutao morske vode, navode lokalni mediji, a prenosi The Maritime Executive.

Kontejneri su pali s broda, a dok je većina kontejnera ostala uz pristanište, nekoliko ih je otplutalo u luku. Postaja Japanske obalne straže u Tokuyami savjetovala je brodove da budu na oprezu zbog plutajućih kontejnera i drugog tereta.

Iz broda je iscurila manja količina goriva, a na snimci iz zraka vidljiva je manja mrlja. Nije zabilježeno značajnije onečišćenje. Istraga o uzroku nesreće je u tijeku.

Maya (ne brkati s daleko većim kontejnerašem MSC Maya) je feeder od 200 TEU pod zastavom Japana. Njime upravlja Imoto Lines, vodeća japanska tvrtka za priobalni prijevoz kontejnera.

Najčitanije