20 C
Kotor

Slušaj online radio

Koordinaciono tijelo za pripremu turističke sezone nastavlja sa terenskim obilascima i evidencijom nepravilnosti

Foto Opština HN

Članovi Koordinacionog tijela za pripremu turističke sezone nastavili su sa terenskim aktivnostima i danas obišli trasu od Galeba do tunela na šetalištu na Toploj i tom prilikom evidentirali nepravilnosti koje je potrebno otkloniti.

Sekretar za komunalne djelatnosti Opštine Herceg-Novi, Vasilije Seferović, podsjetio je da je Koordinaciono tijelo za pripremu turističke sezone formirano prije nekoliko sedmica i da je sada fokus na  šetalištu, kao i da će članovi tog tijela sedmično obilaziti po jedan dio grada.

„Imamo par situacija na koje ćemo brzo da reagujemo, kao što su lomljava urbanog mobilijara i sadnja mimoza na ovom pojasu od Galeba do restorana „Mimoza“. Nepravilnosti su evidentirane i službe će u najskorijem roku biti na terenu kako bi bile otkonjene i kako bi se adekvatno pristupilo pripremi predstojeće turističke sezone“, kazao je Seferović.

Načelnica Službe za inspekcijske poslove, Marija Bošković, ističe da na danas pređenoj trasi postoji 5-6 privremenih objekata koji nisu upisani u Program privremenih objekata na teritoriji Opštine Herceg-Novi za period od 2019 do 2024. godine, a nisu evidentirani ni u planovima Morskog dobra i za njih će biti izdati nalozi za uklanjanje.

Foto Opština HN

„Upravo na ovoj dionici koju smo prošli mogu da konstatujem da je za znatan broj privremenih objekata – ugostiteljskih objekata sa terasama, pribavio potrebnu dokumentaciju, odnosno usaglasio stanje na terenu  sa dokumentacijom. Jedan dio objekata je još uvijek u proceduri zbog obima dokumentacije koju je potrebno skupiti da bi mogao da se postavi/sagradi privremeni objekat. S obzirom da su to objekti koji su već postojali, pribavlja se dokumentacija i usaglašava se stanje na terenu“, istakla je Bošković.

Menadžer Opštine Herceg-Novi, Dušan Vukić, kazao je da je bezbjednost građana i gostiju našeg grada jedan od prioriteta, te da je na terenu konstatovana potreba za uklanjanjem suvih grana, popravkom mobilijara, kao i za sanacijom odvoda površinskih voda na nekoliko lokacija.

„Bitno je da se na vrijeme krenulo sa pripremom turističke sezone. Praznik mimoze nam je doveo veliki broj turista, marketinški je sve odrađeno kako treba i vidimo da taj efekat prepoznaju građani Herceg-Novog.  Što se tiče turističke sezone, i tu ćemo imati marketinšku promociju, ali prije svega mi moramo spremno dočekati turiste, da se ne kreće sa pripremom u maju, već u februaru odmah poslije Nove godine“, kazao je Vukić nakon terenskog obilaska.

Na terenu su danas bili i direktor preduzeća „Čistoća“ Aleksandar Škobalj, direktor „Komunalno stambenog“ preduzeća, Boris Seferović, načelnik Komunalne policije, Borislav Obradović, te predstavnica Morskog dobra, Vesna Radulović.

Najčitanije