24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – ANIMA skrenula pažnju javnosti na aktuelnu političku situaciju i pozvala na očuvanje mira

ANIM – sačuvajmo mir

ANIMA Centar za žensko i mirovno obrazovanje u srijedu je na Trgu od oružja u Kotoru održao osmi performans „Sačuvajmo mir“.

Kao i prethodinim performansima članice ANIME skrenule su pažnju javnosti na aktuelnu društveno političku situaciju u susret izborima, na pojave koje ugrožavaju mir i na neophodnost promjena koje će garantovati poštovanje ljudskih prava i razvoj mira.

Približava se dan izbora a u društvu se stvara atmosfera tjeskobe zbog kampanja političkih partija koje su sve negativnije, okrenute uglavnom prošlosti, potenciraju ratničku retoriku o ugroženosti države i nacije.

ANIM – sačuvajmo mir

Programi koje partije iznose su uglavnom stereotipni, slični, ideološki i strateški konfuzni i nedorečeni. Upotreba državnih resursa u kampanji i zloupotreba predsjednika države od strane partija na vlasti su zapanjujući. Korišćenje represije zbog opasnosti od korone i zloupotreba vjerskih osjećanja odvlači pažnju građanstva od očuvanja zdravlja i priprema ih na „odbranu rezultata izbora“.

Sve je manja nada da će izbori koji se inače dešavaju u nedemokratskim uslovima dovesti do demokratskog rješenja. Bez obzira na sve pohare najvažnije je sačuvati mir. Apelujemo na državne organe da ne dozvole da ih instrumentalizuju protiv građanki i građana i da ostane dosledno u uvjerenju da mir nema cijenu – poručili su iz ANIME:

Najčitanije