7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Bokeška noć kao kruna ljetnjih fešti 19. avgusta

Bokeljska noć 2015. foto arhiv Boka News

Kotorska fešta “Bokeška noć” biće održana u subotu, 19. avgusta 2022. sa početkom u 21 sat.

Boka News će uživo prenosti Bokeljsku noć na svojoj Facebook stranici.



Tradicionalna manifestacija Bokeška noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra od nacionalnog značaja, biće održana u subotu, 19. avgusta sa početkom u 21 sat, a njen početak najaviće jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor “. Ulaskom u koridor, okićene barke predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 3.000 eura, saopšteno je iz JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.

Žiri u sastavu Brano Maslovar, predsjednik i članovi Zdravko Milošević, Slobodan Vičević i Perica Gojković odlučiće kome će pripasti prvo mjesto i 1.500 eura, drugo u iznosu od 1.000 eura i treće 500 eura.

PLAKAT BN 2023.

-Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće veličanstven vatromet.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima po Starom gradu. Na Trgu od oružja nastupiće DJ Niggor i Tony Cetinski.

Na dan održavanjA „Bokeške noći“ dio glavnog gradskog parkinga na rivi prema moru neće biti u funkciji.

S obzirom da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca, a u cilju smanjenje gužvi apelujemo na vozače da vozila parkiraju do 20 sati i to na parkinzima kod starog Autoremonta, kod gradskog groblja, iznad i ispod stadiona „Bokelja“ (Puč), u prostoru stare Livnice, na platou nekadašnjeg Auto mota (od bolnice prema Peluzici) kao i na parkinzima na Benovu i kod ŠC „Kamelija“-navode organizatori.

U Dobroti, vozila se mogu parkirati na Svetom Stasiju i kod Svetog Matije.

Preduzeće Bella Boka organizuje prevoz solarnim brodovima, po promotivnoj cijeni od tri eura, dok je za djecu do deset godina gratis.

Jedan brod kreće sa Svetog Stasija u 18:00 i u 19:30,  i pristaje na dok kod Svetog Matije.

Drugi brod u istim terminima polazi sa Prčanjske rive, pristiže na Muo i oba broda iskrcavaju putnike u gradskom parku.

Povratak je iz Gradskog parka zakazan 23:30 i u 01:00.

-Zbog nesmetanog postavljanja koridora, sva plovila iz akvatorijuma moraju se izmjestiti do 16 sati.

Skrećemo pažnju na ograničenje brzine vožnje u zalivu, jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače, koji mogu da oštete ukrašene barke-učesnice povorke-ističu organizatori.

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Najčitanije