23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska udruga muzičara A Capella najavljuje koncert “Još se digod skupe naši”

Klapsko veče – Još se digod skupe naši

Bokeljska udruga muzičara A Capella iz Tivta organizuje klapsko veče pod nazivom “Još se digod skupe naši”, u subotu, 19. avgusta od 21 sat u velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Tom prilikom nastupiće klape: “Ošjak” (Vela Luka), “Kampaneli” (Donja Kaštila) i “Belleza” (Tivat), kazala je, predsjednica Bokeljske udruge muzičara, Snežana Radinović.

Bokeljska Udruga Muzičara A CAPELLA“ Tivat je  nastala kao  plod  želje nekolicine zaljubljenika u izvorni bokeljski i dalmatinski  melos.  Idejna težnja Udruge jeste oživljavanje i animiranje zaboravljene tradicije iskazane klapskim napjevima Boke i Dalmacije.

“Fokus Udruge je prvenstveno  na  a capella pjevanju, potom animaciji javnosti o klapskom a capella pjevanju,  naročito mladih”, kazala je za naš portal Snežana Radinović i ističe:

“Želja nam je  umjetnost  a capella pjevanja širimo održavanjem koncerata, klapa koje će zasigurno obogatiti kulturu Boke i čitavog crnogorskog primorja, a ujedno i obogatiti turistučku ponudu.

Kao osnivači, imamo potrebu da se stari, dobro poznati duh dalmatinskog i bokeljskog čovjeka, kroz klapsku a capella pjesmu čuje na ovim prostorima, a iz čega želimo iznjedriti neki vid smotre klapa u Boki Kotorskoj.

Jedna od ideja je da počnemo sa edukacijom djece i mladih koji imaju sklonost prema klapskoj pjesmi. Djelovanje Udruge će se ogledati i u podsticanju osnivanja novih muških, ženskih i muško-ženskih klapa, kao i pomoći u radu već postojećih.

Sve ljubitelje klapskog pjevanja očekujemo 19. avgusta u Centru za kulturu Tivat”, poručuje Radinović.

Najčitanije