20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Brod mira stiže u oktobru

Brod mira
Brod mira

Japanski Broda mira u Kotoru će uploviti 4. oktobra ove godine. Tim povodom predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević sa saradnicima primio je juče zamjenika počasnog konzula Crne Gore u Japanu Masakuni Tanimota koji sa delegacijom japanskih biznismena boravi u Crnoj Gori i razgovarao o realizaciji kulturnih programa koji će tom prilikom biti organozovani u Kotoru.

Gradonačelnik Stjepčević, predstavnici Turističke organizacije, opštinskih sekretarijata, saslušali su predloge i upoznali se sa potrebama organizatora ovog kulturnog festivala. Predstavnici Opštine iskazali su spremnost da, u okviru svojih mogućnosti i ovlašćenja, pruže neophodnu podrsku prilikom posjete Broda mira koji će tog dana u Kotor dovesti dvije hiljade posjetilaca.

Matična luka Broda mira je u Japanu, a cilj njegovog krstarenja svijetom je promovisanje ljudskih prava, kulture, zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Posjeta Broda mira biće dobra prilika da se promovišu i razviju ekonomska, kulturna i umjetnička razmjena između dvije zemlje. Veče crnogorsko-japanske kulture i umjetničke razmjene u oktobru podstaći će ljude obiju zemalja, različitih kultura i tradicije da bolje razumiju jedni druge i razviju međusobno poštovanje i prijateljstvo, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika opštine Kotor.

Najčitanije