9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Da je vječna Crna Gora i njena sloboda

Polaganje vijenaca Dan državnosti

Povodom obilježavanja 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i predsjednik SO Kotor Jovo Suđić položili su cvjeće na spomenik žrtvama fašistickog terora u Parku slobode.

“Posebna mi je čast što danas imam priliku da vas najsrdačnije pozdravim i da vam čestitam Dan državnosti Crne Gore i veliki jubilej – 79-godišnjicu Trinaestojulskog ustanka crnogorskog naroda. Toga 13. jula 1941. godine, visoko se uzdigao i razvio crnogorski barjak slobode i pod njim je na poziv u boj za slobodu, kako to samo i priliči nama Crnogorcima, stupio čitav crnogorski narod, ujedinjeni, čvrsto odlučni, da brane svoja ognjišta i krv svojih predaka. Ovaj kamen sve pamti, čuva sjećanje onih koju su stvarali istoriju, istoriju antifašizma, istoriju koja je i nas oblikovala”, kazao je Aprcović.

Polaganje vijenaca Dan državnosti
Povodom obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, predstavnici Mjesne zajednice i gradjani Risna, položili cvijeće na spomenik žrtvama fašistickog terora, borcima NOB-a i narodnim herojima.

Kotorska URA položila vijenac: Antifašistička borba najveća slobodarska iskra u našoj istoriji

Kotorska URA – polaganje vijenaca

Delegacija Kotorske URE Janko Milutin, Adela Barba i Sandra Marković položila je danas vijenac na Spomeniku palim borcima u antifašističkoj borbi povodom 13. jula – Dana državnosti.

“Antifašizam je jedna od najvažnih odrednica koju u svojoj osnovi i programu baštini URA, zbog čega ni jedne godine ne zaboravljamo da odamo počast onima koji su svoje živote položili u borbi za slobodu čime su gradili put da naše generacije žive u miru.” – saopštili su iz Kotorske URE.

“Antifašizam, kao najveća slobodarska iskra u našoj istoriji, potrebniji nam je nego ikada ranije. U vremenu raširene nacionalne i vjerske mržnje, opšte netolerancije, zatvorenosti i vještačkih konflikata, izuzetno je važno prisjetiti se naše slavne istorije i izvući pouke. Zbog toga je 13. jul i najvažniji podsjetnik, na kojim vrijednostima je naša Crna Gora stvarana i na kojim vrijednostima moderna Crna Gora mora počivati. Svim građanima Crne Gore čestitamo Dan državnosti.” – zaključuje se u saopštenju OO URA Kotor.

Najčitanije