23.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Dječiji maskenbal, ljubav koja se prenosi na buduće čuvare tradicije

Dječiji maskenbal – foto Krsto Vulović

Kotor- U okviru ovogodišnjih Tradicionalnih zimskih karnevalskih fešti, održan je nezaboravan Dječiji maskenbal koji je oduševio mališane i njihove roditelje.

Nakon što su karnevalske grupe vrijedno šile svoje kostime i maske, mali čuvari tradicije su imali priliku da pokažu svoju kreativnost i veselje na maskenbalu održanom u ŠC “Kamelija” nakon spektakularnog maskenbala na Prčanju.

Dječiji maskenbal – foto Krsto Vulović

Ovaj Dječiji maskenbal nije samo zabavan događaj, već i prilika da se mladim generacijama prenese ljubav prema tradiciji i zajedničkom slavlju koje nas spaja kao zajednicu.

Učestvujući u karnevalskim aktivnostima, djeca stvaraju nezaboravne uspomene i grade osnove za buduće generacije koje će nastaviti ovaj predivan običaj.

Dječiji maskenbal – foto Krsto Vulović

Tradicionalne zimske karnevalske fešte ove godine postale su još bogatije zahvaljujući entuzijazmu i energiji naših najmlađih čuvara tradicije.

Mališani će se sa svojim vaspitačicama, školama i učiteljicama pridružiti i velikoj karnevalskoj povorci u nedjelju 25. februara ističući tako važnost čuvanja tradicije našeg grada.

Najčitanije