20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor dobija Sekretarijat za investicije u interesu brže i efikasnije realizacije kapitalnih projekata

Kotor connect – foto Boka news

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je najavio je u ovoj godini reorganizaciju lokalne uprave, koja nije značajno mijenjana decenijama unazad. Kao razlog takvog stanja on navodi političku situaciju, odnosno interese političkih partija da se neke vrste političkih feuda ne diraju.

“Mi smo donijeli odluku da se sa tom vrstom prakse prekine i da učinimo sve što je u našoj moći da Opština Kotor bude što efikasnija kako bi se uspješno realizovao što veći broj projekata.
U proteklih 10 godina realizacija kapitalnog budžeta rijetko je prelazila 50 procenata, a realizacija koja se dešavala od strane Direkcije rietko je prelazila i 40 odsto planiranih sredstava. Sve to nas je navelo da donesemo odluku da dosadašnja Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora od 1. januara više ne postoji već će biti formiran Sekretarijat za investicije. Mislim da će to ubrzati procese, skratiti procedure i što je najznačajnije smatram da će to doprinijeti bržoj i efikasnijoj realizaciji kapitalnih projekata u gradu”.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije