4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreativni forum CIM Kotor 2022.

Kotor 2021. – foto Boka News

Kotor će u maju biti domaćin regionalne smotre kreativnih industrija i medija pod nazivom Kreativni forum CIM Kotor 2022. U pitanju je prvi događaj ovog tipa koji se organizuje ne samo u Kotoru, već i u Crnoj Gori. CIM Forum je platforma koja predstavlja put u kreativnost u svim aspektima, poljima i sferama života, kao i stvaranje otvorenog dijaloga i podrške razvoju medija.

Događajem će biti obuhvaćeno više programskih segmenata koji uključuju domišljatost i inspiraciju; koji okupljaju i inkorporiraju region; koji se bave suštinskim globalnim, ali i inspirativnim lokalnim temama kao što su održivost, tradicionalni i novi mediji, marketing i digital, tehnologija, oglašavanje, upravljanje događajima, inovacije, sport i gejming, kreiranje sadržaja, kao i umjetnost, muzika, film, moda i fotografija…

Tri dana u gradu bogate istorije i kulturnog nasljeđa, biće prilika za susret sa najkreativnijim umovima iz različitih industrija dobro poznatih u regionu, i šire. Njihova interesovanja ali i ono čime se profesionalno bave u životu , kao i postignuća u okviru istih, čine ih interesantnim sagovornicima, a posebno kada je tematika CIM Foruma u pitanju, i vjerujemo da će učesnicima prenijeti najbolja znanja i prakse iz svijeta medija i komunikacija.

Kotor, kao scena na otvorenom, tokom održavanja CIM-a će postati mjesto u kome se govori o značaju kreativnosti i medija u savremenom svijetu danas, ali i o tome šta bi to moglo značiti u budućnosti.

– Turistička organizacija opštine Kotor se, prepoznavši značaj koji za Kotor ima održavanje događaja ovih razmjera, sa zadovoljstvom odazvala učešću, i nadamo se da je samo prvi u nizu sličnih koji će se održati u našem gradu. Vjerujemo da će održavanje CIM Forum-a kao tačke umrežavanja stručnjaka, ideja i inovacija, posla i zabave, između ostalog doprinjeti i pozicioniranju Kotora kao destinacije atraktivne i za razvoj MICE turizma, jednog od najzahvalnijih i najprofitabilnijih vidova selektivnog turizma – istakli su organizatori.

Dobrotska čipka Mila Moškov – foto Boka News

Pored panel diskusija i sličnih programskih segmenata, u toku trajanja foruma biće realizovano i nekoliko radionica, za koje se učesnici mogu prijaviti prilikom preuzimanja akreditacija.

U pitanju su tri planirane radionice, i to: Kotorska pašta, gdje će učesnici i panelisti imati priliku da sa najboljim meštricama od krempita, nauče kako se pravi ova bokeška delicija; Dobrotska čipka, jedinstvena vrsta čipke koja potiče iz Dobrote i kao takva odnedavno proglašena kao zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Crne Gore, o čijoj će izradi imati priliku naučiti; Pješačka tura od 1370 skalina, biće prava prilika za sve učesnike da upoznaju Kotor iz druge perspektive.

Organizatori događaja su BHM Agency i NVO ART365, dok su pokrovitelji Opština Kotor, Kulturni centar Nikola Đurković i Turistička organizacija opštine Kotor.

Izvor:eKapija

Najčitanije