12 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – dva događaja na zatvorenom bazenu u sklopu projekta “Socijalna inkluzija u Crnoj Gori“

Bazen u Kotoru

U okviru projekta “Socijalna inkluzija u Crnoj Gori“  Opština Kotor će  ove nedjelje 11.02.2024.godine organizovati dva događaja na zatvorenom bazenu „Zoran Džimi Gopčević“ .

Prvi plivački događaj sa početkom u 10:30 sati biće posvećen starijim osobama i osobama sa fizičkim invaliditetom. Ovaj događaj se organizuje  u saradnji sa Domom starih ‘Grabovac’ Risan i Dnevnim boravkom  za starije osobe i lica sa invaliditetom u Rakitama.
Drugi plivački događaj sa početkom u 11:30h  biće posvećen djeci sa smetnjama u razvoju. Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa dnevnim boravkom JU Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

Polaznici prve i druge grupe imaće priliku da uz stručno lice rade vježbe zagrijavanja i disanja, a u bazenu vježbe za povećanje obima pokreta, jačanje mišića i program laganog plivanja uz rekvizite.

Podsjećanja radi, Opština Kotor je u prethodnoj godini započela implementaciju projekta “ Socijalna Inkluzija u Crnoj Gori” finansijksi podržanog od strane Regije Friuli Venezia Giulia.
Osnovni cilj projekta je sprovođenje aktivnosti usmjerenih na inkluziju i socijalnu integraciju ranjivih grupa a pogotovo osoba sa invaliditetom čije su fizičke i senzorne sposobonosti dugoročno narušene. Kroz sportsku praksu, u cilju senzo-motornog i psihofizičkog oporavka promoviše se fizička aktivnost kao rehabilitaciona, edukativna i socijalna praksa po socio-zdravstvenim protokolima. Ove aktivnosti pomažu poboljšanje kvaliteta života i zaštite zdravlja, i predstavljaju jedno od sredstava za socijalnu integraciju.

Više informacija o samom  projektu ali i o Kalendaru događaja i prijavu za jedan od narednih rekreativnih događaja koji će se u okviru ovog projekta organizovati u zimskom bazenu zainteresovani građani mogu dobiti pozivom na broj +382 063276782  i na Instagram profilu ISM Community (@ism_communityhub).

Najčitanije