12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Festival svjetlosti “Zasjaće palaci”

Festival svjetlosti Zasjaće palaci

Festival svjetlosti “Zasjaće palaci” je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije  akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada.

Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku dvije večeri trajanja V Festivala svjetlosti (danas i sutra, 24. i 25. juna) na Pjaci od kina i Pjaci od brašna, biće projektovano po 8 – 9 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se po 2 puta reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će  moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti i bez unapred određenog i obavezujućeg redoslijeda.

Na isti način će se relizovati program obije večeri, ali naravno sa drugom grupom umjetnika.

Na V Festivalu svjetlosti “Zasjaće palaci” učestvuje 35 umjetnika iz: Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Turske, Makedonije, Italije, Kanade i naravno, Crne Gore.

Festival će biti realizovan danas i sutra, na Pjaci od kina i na Pjaci od brašna, sa početkom u 21.30 sati.

Organizatori su Kulturni centar “Nikola Đurković’’ – Gradska galerija Kotor.

Najčitanije