12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor: Filipinka uhapšena zbog krađe bankovne kartice na kruzeru

Boka Kotorska – Kotor – Foto Boka News jun 2022.

Kotorska policija uhapsila je državljanku Filipina A.A.M.D. (36), kojoj se na teret stavlja krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

Kako navode iz policije, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti identifikovali osobu koja je otuđila bankovnu karticu, koju je potom u više navrata zloupotrijebila.

-Kotorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.A.M.D. (36) filipinske državljanke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje u produženom trajanju, a na štetu jedne strane državljanke. Ona je, kako se sumnja, prvo otuđila karticu za bezgotovinsko plaćanje oštećene dok su se nalazile na plovilu – kruzeru koji je bio usidren u Luci Kotor, nakon čega je izvršila plaćanje tom karticom u više navrata.

Policija je nakon identifikacije osumnjičene preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i pronašla otuđenu karticu za bezgotovinsko plaćanje- naveli su iz Uprave policije.

Najčitanije