16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor iz grada kulture pretvoren u grad cenzure, poručili iz koalicije „Za budućnost Kotora“

Kotor – foto Boka News

„Izvinjavamo se svim građanima Kotora koji su željeli da vide film “Crna Gora-podijeljena zemlja“ Borisa Malagurskog, kao i svim građanima koji su protivnici  cenzure u 21.vijeku i svima onima koji su vjerovali da je Kotor 30.avgusta prošle godine oslobođen od samovlašća,  zbog toga što je  odlukom predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića naš grad – Kotor iz grada kulture pretvoren u grad cenzure“ – saopšteno je iz Koalicije „Za budućnost Kotora“.

Istovremeno,“brižnom“ čuvaru interesa grada, Vladimiru Jokiću postavljamo sledeća pitanja:

  1. Čuvate li bezbjednost i sigurnost grada kad zbog dobijenih informacija od nadležnih državnih službi kako navodite „da se planiraju incidenti u gradu od strane više formalnih i neformalnih grupacija” NE TRAŽITE da se procesuiraju oni za koje  kažete da se zna da planiraju incidente NEGO TRAŽITE da se zabrani projekcija filma?
  2. Čuvate li interes grada kad Demokrate i URA glasaju protiv smjene DPS-ovog direktora Luke Kotor koji je za godinu dana potrošio 3 miliona eura? Ili samo čuvate interes DPS-a i bezbjednost tajni njihovog upravljanja?
    Čuvate li interes grada kad opstruišete razotkrivanje nezakonitosti DPS-ove vlasti u gradskim preduzećima?
  3. Brinete li za svu djecu jednako, ili su Vam djeca bitna samo kad idu na polumaturski defile, pa su Vam dobar alibi za uvođenje cenzure ili Vas brine i kad djeca u Donjem Grblju i Krivošijama nemaju vode zbog Vaše opstrukcije ili nemara?
  4. Čuvate li bezbjednost grada i kad čuvajući bezbjednost svoje fotelje  svakodnevno kršite koalicioni sporazum? Mislite li da smo izborili izbornu pobjedu svi zajedno da bi Vi imali priliku da u trećem pokušaju predsjednikovanja opet glumite malog kotorskog autokratu?
  5. Kažete da nemate namjeru da budete „apsolutni gospodar prilika u gradu“ ali uporno  kršite obavezu iz koalicionog sporazuma – da jednom u 15 dana sazivate sastanak koalicije na vlasti?
  6. Zašto ste od Nove Godine zakazali samo dva sastanka koalicije na vlasti, a trebalo je najmanje 11 da ste poštovali obavezu sazivanja na 15 dana? Da bi apsolutno gospodarili gradom  ili da izbjegnete odgovore na sve veći broj pitanja o Vašem načinu upravljanja?
  7. Zašto odbornik koalicije na vlasti čeka prijem kod Vas mjesec dana, a divlje graditelje i DPS tajkune primate istog trena kad zatraže?
  8. Čuvate li sigurnost grada i kad čuvate fotelje DPS-ovih funkcionera u Službi zaštite i spašavanja i Luci Kotor?
  9. Čuvate li interes grada ili interes DPS kad šaljete DPS-ove nadzornike da nadziru šta rade direktori koje je postavila naša vlast? Brinete li da naši direktori ne otkriju bezakonje DPS-ovih prethodnika, pa ih tako čuvate šaljući DPS da ih opstriše u razotkrivanju DPS-a?

Saopšteno je iz koalicije  „Za budućnost Kotora“.

Najčitanije