32.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor : Izložbe slovenačkog dizajna “The Future of Living” u petak, 10. septembra

The Future of Living najava

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor najavljuje izložbu slovenačkog dizajna “The Future of Living”, koja će biti otvorena u Crkvi sv. Pavla u petak, 10. septembra u 19 sati.

Izložba se organizuje u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Podgorici, Opštinom Kotor i Udruženjem za odgovorni i održivi razvoj.

Proizvodi koji će na izložbi biti predstavljeni ističu priče malih robnih marki koje izražavaju funkcionalnost, strast prema životu i prirodi, inovativne načine primjene lokalnih materijala, te nove tehnike proizvodnje koje se nadovezuju na regionalno zanatstvo i napredne tehnike održive proizvodnje.

Paleta 90 proizvoda koji nose znak izvrsnosti “Made in Slovenia”, nastala u posljednje dvije godine, predstavlja napore Centra za kreativnost, koji djeluje u sklopu Muzeja arhitekture i dizajna, da poveže, promoviše, podrži i razvija kulturni i kreativni sektor u Sloveniji.

Proizvodi prognoziraju budućnost življenja u kojoj nema više sirovih materijala u izobilju, u kojoj je potrebno racionalizovati metode proizvodnje i upotrebe ljudskih resursa, a proizvode prilagoditi novoj generaciji korisnika koji žele prilagođena rješenja. Ona se nalaze u tehnološki naprednoj i inovativnoj izradi koju proizvođači i dizajneri kombinuju sa svojom sveobuhvatnom ljubavlju prema životu i prirodi.

Izložba će nakon Kotora biti organizovana u Podgorici.

Najčitanije